Compania americana Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors, va rechema la munca in aceasta saptamana 300 de angajati, dupa ce alti 660 au revenit pe santier la inceputul lunii, numarul acestora urmand sa ajunga la 1.400 lucratori pentru tronsonul Campia Turzii-Gilau. „660 de angajati au fost rechemati la lucru in prima saptamana de la intensificarea activitatilor pe sectiunea 2B (Campia Turzii-Gilau – n.r.) a Autostrazii Transilvania. Alti 300 de angajati urmeaza sa se alature in aceasta saptamana, totalizand astfel 1400 de angajati care vor lucra pe sectiunea 2B a autostrazii”, se arata intr-un comunicat al companiei, remis, marti, agentiei MEDIAFAX.
Masura face parte din protocolul semnat in luna februarie de Bechtel, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si consultantul Egisroute in care se agreeaza finalizarea pana la sfarsitul anului, a tronsonului Turda-Gilau si a viaductului Suplacu de Barcau de pe tronsonul 3C (64 km). „Pentru realizarea obiectivelor protocolului, autoritatile romane s-au obligat sa ofere constructorului accesul la teren prin solutionarea problemelor legate de relocarea unui numar de 38 de utilitati. Pentru a veni in sprijinul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si a minimiza impactul intarzierilor existente, antreprenorul ajuta activ la relocarea unui numar de noua utilitati”, se arata in comunicat.
In luna martie, purtatorul de cuvant al Bechtel, Bogdan Sgargitu, declara ca, in luna aprilie, compania va rechema o parte din cei 1.500 de angajati trimisi in somaj tehnic in decembrie 2008. La sfarsitul lunii martie, liderul de sindicat, Mihai Lup, anunta ca angajatii Bechtel vor relua lucrul incepand cu 30 martie si ca a primit asigurari din partea companiei americane ca pana la sfartitul lunii martie toti angajatii trimisi in somaj tehnic vor veni la lucru.