octombrie 3, 2023

Bechtel reia lucrarile la Autostrada Transilvania

0

Angajatii companiei americane Bechtel vor relua, de luni, in etape, activitatea la Autostrada Transilvania, dupa trei luni de somaj tehnic, a declarat, vineri, liderul de sindicat Mihai Lup. Acesta a spus ca a primit asigurari din partea conducerii companiei ca, pana la sfarsitul lunii aprilie, vor veni la lucru toti cei 2.000 de angajati care s-au aflat in somaj tehnic. “De luni reluam activitatea la Autostrada Transilvania, ceea ce este o veste buna. Oamenii vor veni in etape, pentru ca este necesar sa li se faca protectia muncii, deoarece au lipsit mai mult de 30 de zile”, a spus Lup. Potrivit acestuia, conducerea Bechtel a dat asigurari ca, pana la sfarsitul lunii aprilie, “tot efectivul de angajati va reveni pe santierul Autostrazii Transilvania”.
Compania Bechtel a trimis in somaj tehnic, in lunile decembrie 2008-ianuarie 2009, un numar de 2.000 de angajati. Pe santierul Autostrazii Transilvania au lucrat in acest interval circa 200 de persoane, la intretinere. Purtatorul de cuvant al companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu, afirma, in 13 martie, ca o parte dintre angajati urmau sa revina la lucru in decurs de doua saptamani. Cei care lucrau pe tronsonul 3C Suplacu de Barcau-Bors ar putea sa nu fie rechemati, deoarece in acest an vor fi efectuate lucrari de amploare redusa pe portiunea respectiva, insa ar putea fi transferati pe tronsonul Campia Turzii-Gilau. Potrivit acordului incheiat in februarie intre Bechtel si Ministerul Transporturilor, compania americana trebuie sa finalizeze in acest an 42 de kilometri din tronsonul Campia Turzii-Gilau, daca partea romana ii va pune la dispozitie terenurile necesare si va asigura finantarea.
Potrivit lui Sgarcitu, circulatia pe cei 42 de kilometri va fi posibila, la finalizarea acestora, doar in cazul in care vor fi realizate conexiuni temporare cu reteaua de drumuri actuala. “Vom putea circula pe cei 42 de kilometri in functie de cum vor progresa lucrarile. Poate vom reusi sa facem conexiuni temporare, insa decizia va fi luata la sfarsitul anului in functie de stadiul lucrarilor”, a spus Sgarcitu. El a mentionat ca pana la finele lunii martie Ministerul Transporturilor trebuie sa plateasca Bechtel 1,5 milioane de euro din restante, 26 de milioane de euro plus TVA pentru lucrari certificate si penalitati de 3,2 milioane de euro.
Reprezentantii Bechtel si cei ai Ministerului Transporturilor se vor intalni pentru discutii privind programul autostrazii in perioada 2010-2012, iar ulterior va mai exista o intalnire intre cele doua parti, pentru portiunea de autostrada dintre Campia Turzii si Brasov.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut