Bechtel: Daca utilitatile vor fi relocate pana in august, 42 de km de autostrada vor fi gata in 2009

Reprezentantii Bechtel, compania care construieste Autostrada Transilvania, afirma ca, daca statul roman va respecta termenele de relocare a utilitatilor, rezolvand aceasta problema pana in luna august, un tronson de 42 de kilometri din aceasta autostrada va fi terminat pana la sfarsitul anului.
Purtatorul de cuvant al companiei Bechtel, care realizeaza proiectul Autostrada Transilvania, Bogdan Sgarcitu, a declarat, miercuri, in cadrul unei vizite pentru presa la autostrada, ca statul roman trebuia, pana in 30 aprilie, sa relocheze 38 de utilitati pe traseul Gilau – Turda, dar la opt dintre acestea nici nu au inceput lucrarile. “La opt dintre aceste utilitati nici nu au inceput lucrarile, patru nu sunt finalizate, iar pentru alte patru lucrarile au inceput, dar nu sunt finalizate. Este vorba despre nodurile de la Turda si Gilau. Daca statul roman isi va respecta promisiunea si, pana in august, va rezolva problema relocarii utilitatilor, atunci 42 de kilometri de autostrada vor fi finalizati pana la sfarsitul anului 2009”, a precizat Sgarcitu.
Conform sursei citate, exproprierile au fost finalizate, iar pana in prezent sunt asfaltati 22 de kilometri din autostrada.
Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov – Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *