decembrie 2, 2022

Baze sportive din Zalau, ce activitati se desfasoara si ce investitii s-au realizat sau urmeaza sa se realizeze

La cererea Graiul Salajului, Primaria Zalau, ne-a transmis o situatie a bazelor sportive, a activitatilor sportive si a investitiile (modernizarile) care s-au facut in acest an, inclusiv cele

rn

prevazute pentru anul 2020.

rn

1. Situatia Bazelor Sportive administrate de Primaria Zalau

rn

a) Stadionul Municipal este situat în Zalau, strada Stadionului nr.5 si apartine domeniului privat al Municipiului. Pe terenul în suprafata de 24711 mp se afla urmatoarele obiective: terenul de joc gazonat, pista pentru atletism, teren de zgura pentru antrenament, tribuna cu vestiare, grupuri sanitare, spatii pentru recuperare, sali de antrenament, spatii birouri si depozitare, cladire sediu administrativ, centrala termica si magazii.
Numarul total de locuri: 2.500 în tribuna cu gradene, din care 692 pe scaune. Exista patru cai de acces, una principala, doua secundare si una pentru galeria adversa.

rn

b) Sala Sporturilor Gheorghe Tadici este situata în Zalau, Bd. Mihai Viteazul nr. 51 si apartine domeniului privat al Municipiului Zalau. Sala Sporturilor este compusa din: terenul de joc parchetat si anexe (holuri, vestiare, grupuri sociale, bai, birouri, centrala termica) si teren exterior (spatii verzi si parcare).
Numarul total de locuri: 986.
Exista 4 cai de acces: doua pentru publicul spectator – pe intrarea principala, una pentru galeria oaspete si una pentru accesul sportivilor, oficialitatilor, arbitrilor si a personalului.

rn

c) Baza de tenis este situata în Zalau, Bd. Mihai Viteazul nr. 51 si apartine domeniului privat al Municipiului. Baza de tenis este compusa din: 7 terenuri de tenis pe zgura (din care doua acoperite cu balon tensiostatic pe structura metalica), o cladire cu vestiare, bai, grupuri sociale, birouri, sala pentru instruiri, centrala termica, holuri si spatii exterioare (parcare auto si alei de acces la terenuri).
Exista 2 cai de acces: una pentru jucatori, antrenori, arbitri si personal, iar una pentru accesul auto în parcare.

rn

2. Activitatile sportive care se desfasoara in aceste baze

rn

a) La Stadionul Municipal se desfasoara activitati competitionale, de antrenament si recuperare, de catre sportivii legitimati la urmatoarele cluburi: CSM Zalau, C.Sp.scolar Zalau, LPS Zalau, CS Atletic Zalau, CS Sporting Zalau, Victoria Zalau si SCM Zalau, în baza Contractelor de comodat si a Contractelor de închiriere încheiate între Primaria Municipiului Zalau si acestea.
Astfel, în medie, pe parcursul anului, un numar de aproximativ 200 sportivi si-au desfasurat zilnic activitatea beneficiind de spatiile de antrenament sau competitie si de baza de recuperare, conform programelor de activitate aprobate. Pentru promovarea sportului de agrement în rândul cetatenilor Municipiului Zalau, si în anul 2019, acestia au beneficiat de acces gratuit în incinta stadionului, inclusiv în timpul programelor de pregatire planificata ale cluburilor si asociatiilor sportive, prin delimitarea unei portiuni a pistei de zgura (partea exterioara), care le-a fost pusa la dispozitie (mai putin pe perioada desfasurarii competitiilor oficiale), înregistrând în medie un numar de aproximativ 50 – 60 cetateni zilnic.

rn

b) La Sala Sporturilor au desfasurat activitati de antrenament, competitionale, de refacere si recuperare sportivii de performanta legitimati la urmatoarele cluburi: ACS Volei Municipal Zalau, volei masculin; HC Zalau, handbal feminin, C.Sp.scolar Zalau, volei masculin juniori I, si handbal copii; CSM Zalau, box si tenis de masa precum si ACS Volei Club 2015 Zalau, volei masculin, in baza Contractelor de comodat si a Contractelor de închiriere încheiate între Primaria Municipiului Zalau si acestea. Spatiile de refacere, respectiv sauna si bazinul de recuperare, au fost puse si la dispozitia componentilor loturilor de lupte de la CSM Zalau si Clubul Sportiv scolar Zalau.

rn

b) La Baza de tenis desfasoara activitati de antrenament si competitionale de performanta sportivi legitimati la CSM Zalau si sportivi de la Palatul Copiilor, în baza Contractelor de comodat.
Sportul de agrement a fost practicat pe baza de abonament sau închiriere cu ora, înregistrând un grad de ocupare a bazei sportive in proportie de peste 90%. În afara programelor de antrenamente au fost disputate concursuri înscrise în calendarul competitional al Federatiei Române de Tenis, organizate de CSM Zalau si Palatul Copiilor si competitii pentru copii, juniori si veterani, sub egida Zilelor Cetatii, înscrise in calendarul FRT.
În cele doua terenuri de tenis acoperite se ofera posibilitatea practicantilor de tenis de câmp sa continue activitatile de pregatire si jocuri si în intervalul – sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii mai a anului urmator, când activitatea pe terenurile de tenis în aer liber este oprita.

rn

3. Investitiile(modernizarile)care s-au facut in acest an si cele
prevazute pt 2020

rn

a) În anul în curs, la Stadionul Municipal au fost efectuate, în regie proprie, lucrari de reparatii si igienizare a holurilor, a vestiarelor si a bailor de sub tribuna bazei sportive, repararea si înlocuirea gradenelor deteriorate din tribune si a fost realizata delimitarea prin împrejmuire cu gard metalic a zonei destinata galeriei adverse.
Prin HCL nr. 270/ 19.09.2019 a fost transmis în folosinta gratuita, respectiv predat catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii C.N.I. S.A. amplasamentul situat în mun. Zalau, str. Stadionului, nr.5, jud. Salaj în vederea executarii obiectivului de investitii "Construire baza sportiva TIP 2".
În anul 2020 sunt prevazute lucrari de reabilitare si modernizare a terenului de joc, cu pista sintetica pentru atletism; amenajarea terenului de antrenament cu covor sintetic pe sol consolidat; refacerea hidroizolatiei tribunei, reparatii exterioare si interioare tencuieli, zugraveli si vopsitorii la vestiare, grupuri sanitare, tunel de acces si baza de recuperare precum si înlocuirea centralei termice si a instalatiilor aferente.

rn

b) La Sala Sporturilor au fost executate lucrari de extindere a salii arbitrilor si de protocol pentru amenajarea si dotarea cu aparatura specifica a unui spatiu destinat sedintelor tactice, de analiza si instruire pentru echipele de handbal si volei.
În anul 2019 au fost efectuate operatiuni de întretinere curenta a lucrarilor de reabilitare si modernizare a cladirii efectuate in 2018; service si mentenanta la sistemele de securitate antiincendiu, climatizare, antiefractie si de supraveghere video.

rn

c) La Baza de tenis in bugetul pentru anul 2020 este prevazuta realizarea unor obiective precum completarea cu copertine retractabile la nivelul etajului 1 al cladirii de vestiare, montarea de unitati de aer conditionat pentru cladirea administrativa, achizitia si instalarea a doua baloane presostatice demontabile pentru terenurile nr. 3 si 4 pentru marirea capacitatii în perioada friguroasa – noiembrie-aprilie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *