Baza sportiva la Popeni

In localitatea Popeni, comuna Mirsid, vor demara lucrarile pentru realizarea unei baze sportive. Amplasarea acesteia, dupa cum am aflat de la Calin Bereschi, primarul comunei, se va face pe terenul primariei, aflat in imediata vecinatate a soselei nationale (ce leaga orasul Jibou de Zalau). Administratia locala va incheia cu o firma un contract de asociere prin participatiune, prima va pune la dispozitie suprafata de teren precum si o parte a fondurilor necesare (500 milioane de lei vechi), iar a doua, restul de bani si va prelua executia bazei. Prim-edilul Mirsidului ne-a spus ca aici se va amenaja o pista pentru alergari, parcare, vestiare (conectate la utilitatile necesare).
Reprezentatii administratiei de la Mirsid fac demersuri pentru finalizarea lucrarilor de asfaltare a drumului spre Firminis. Din cele aflate de la dl. Bereschi, fondurile necesare au fost alocate atat de la bugetul de stat (3 miliarde de lei vechi prin HG 577) dar si de la bugetul local (doua miliarde lei vechi), suma care ar mai trebui completata (pentru ca investitie sa fi finalizata) cu inca 3 miliarde de lei.
Autoritatile locale din Mirsid pregatesc documentatiile unui proiect integrat prin care ar putea fi accesate fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apa si canalizare in Firminis si Popeni. Proiectul mai include asfaltarea de drumuri si ulite in Popeni (pe o lungime de 1,2 km), reabilitarea Caminului Cultural din aceeasi localitate, precum si deschiderea unui Centru de zi pentru copii in Mirsid.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *