decembrie 3, 2022

Batranii Salajului sunt tinuti la curent cu ce li se intampla la Institutia Prefectului

Ieri, in cadrul Institutiei Prefectului Judetului Salaj a avut loc sedinta Comitetului consultativ de dialog civic pentru persoanele varstnice. Tema dezbatuta au fost noutatile privind sitemul de pensii. Au participat reprezentanti ai Prefecturii, ai Casei Judetene de Pensii ai Comitelului persoanelor varstnice. A fost facuta o informare privind acordarea biletelor de tratament pentru persoanele varsnice, Legea nr.160/2017 pentru completarea legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii, recalcularea drepturilor de pensie privind sistemul unitar de pensii publice, precum si cumpararea de vechime in munca, conform Legii nr.186/2016. Pana in prezent, la nivelul judetului Salaj au fost incheiate 204 contracte in baza acestei legi.

Activitatea comitetului consultativ de dialog pentru persoanele varstnice urmareste in principal asigurarea relatiilor de colaborare care sa permita informarea reciproca permanenta asupra problemelor care sunt de interes specific pentru persoanele varstnice; consultarea reprezentantilor persoanelor varstnice asupra proiectelor de acte normative care urmeaza sa se initieze, precum si toate persoanele cu caracter economic, social cultural, de interes al acestora. Atributiile comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor varstnice sunt in principal: analiza problemelor cu caracter socio-economic care persoanele varstnice, elaborarea de solutii pentru aceste probleme, elaborarea unor rapoarte anuale ce vor fi inaintate de catre prefect conducerii Ministerului Muncii si Ministeruului Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *