Partida de la Simleu Silvaniei a atras un numar mare de spectatori pe Terenul Magura din localitate. poate cea mai mare asistenta in actuala campanie a echipei favorite. Nici adversara nu era oricine, ci Batrana Doamna cum este cunoscuta echipa aradeana UTA, fosta de 6 ori campioana nationala, team ce a eliminat din Cupa Campionilor Europeni pe celebra Feynord din Roterdam (Olanda), actualmente lidera Seriei a II-a. Erau, asadarm atu-uri suficiente pentru un meci de calitatem vineri, la matineu, de la ora 11,00. Debutul partidei a fost unul echilibrat, jucatorii antrenorului Dacian Nastai nefiind cu nimic mai prejos decat adversarii. Din pacate a iesit in evidenta omul in negru, arbitrul Eugen Rosu, din Babeni Vilcea, care a dat unele decizii mult prea usor in favoarea aradenilor. Spectatorii au trecut usor cu vederea aceste stangacii, punandu-le pe seama debutului de partida. Din pacate odata cu trecerea timpului, tinand aceasi maniera de arbitraj, culmea greselii petrecandu-se in minutul 40, cand, la o faza banala de atac in careul Silvaniei a dictat, nejustificat, lovitura de la 11 metri, cand, de fapt, era mai corectun cartonas galben la o simulare a jucatorului aradean. Penaltiul a fost concretizat cu sange rece de capitanul UT-ei, Drida, si tabela s-a modificat pentru ultima oara in aceasta partida.
Asadar, 1-0 pentru oaspeti, scor nemodificat pana la sfarsitul meciului, cu toate stradaniile gazdelor care au beneficiat de mai multe oportunitati irosite, inclusiv o bara transversala, la o lovitura liberi bine executata de brazilianul Coreea, unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren.
Spre disperarea nume-roasei asistente, si repriza a doua a fost marcata de asceasi maniera de arbitraj a brigazii de arbitri. In cel putin doua situatii se putea dicta lovitura de la11metri in favoarea simleuanilor, dar , probabil ca Rosu n-a dorit sa iasa din maniera in care a inceput partida, PRO UTA, care, sa fim corecti, n-a aratat ca un lider cu pretentii de promovare, chiar daca pe banca tehnica este cunoscutul Ionut Popa, fost antrenor de Liga I. A iesit in evidenta, si la Simleu prin tr-un limbaj agresiv adresat unor spectatori care au contestat deciziile arbitrilor.
La finalul partidei am consemnat declaratia lui Bodee Lucian, membru in Parlamentul Romaniei, si care a asistat la spectacolul fotbalistic de pa Magura: Un rezultat de egalitate era echitabil. Pacat de ratarile pe care le-au avut gazdele, dar si de erorile, parca voite , arbitrului de centru, sustinut in aceeasi maniera si de catre asistentii de linie.Totusi, scot in evidenta caam asistat la un meci bun, cu un fotbal agreabil. Speram intr-o evolutie si mai buna a simleuanilor in urmatoarele partide.
Celelalte rezultate: CFR Timisoara – Ariesul Turda 0-1, Fortuna Covaci – U Cluj 0-3, Minerul Lupeni – CS Otopeni 2-2, CFR Craiova – FC Arges 1-0, FC Baia Mare – FCM Tg. Mures 1-2, FC Bihor – Muresul Deva 3 – 0, CSM Rm. Vilcea – Tr. Severin 1-1.
In urma acestor rezultate FC Silvania ocupa locul 12. In urmatoarea etapa Silvania va juca, in deplasare, la Cluj, cu Universitatea, 19 septembrie. FC Silvania: Gabriel Gabor, Dumitru Muntean, Dan Muresan, Mirea Onet, Marius Varga, Correa Edvan, Villand Robert (Ioan Suteu), Dan Vascan, Andrei Sulea (Ciprian Brata), Remus Bente (Dan Gavrilescu), Ionut Danila.
Antrenor: Dacian Nastai.
U.T.Arad: Cristian Bal-gradean – Predeag Pocula, Claudiu Pascariu, Doru Buican, Dorin Mihut, Marius Roman, Dodu Digbeu (Cornel Nadaban), Drida Adrian (Valentin Apostol), Florin Gilca, Paul Batin, George Tucudean (Craciun Chindris).
Antrenor: Ionut Popa.