Bataia intre soti – tot mai la moda in Salaj

Bataia intre soti – tot mai la moda in Salaj

63 de sotii au fost victime ale violentei in acest an. Femeile nu s-au lasat mai prejos, 14 barbati au incasat-o la randul lor.
Un fenomen care cunoaste o ascensiune destul de puternica in zilele noastre este violenta in familie. Tot mai multe femei sunt batute de soti, insa sunt si cazuri in care situatia este invers. In primele noua luni ale acestui an, 63 de salajence au fost victime ale violentei domestice dar si 14 barbati au “incasat-o”. Marinela Cipleu, purtatorul de cuvant al Directiei de Munca si Protectie Sociala Salaj a declarat ca 36 dintre victime provin din mediul urban. Cele mai multe persoane abuzate au intre 35 si 45 de ani (19 victime), apoi 14 au intre 25 si 35 de ani. Un numar mare de persoane care au fost intr-o astfel de situatie au intre 45 si 65 de ani, iar in ceea ce priveste minorii au fost noua victime.
Majoritatea victimelor au studii generale sau medii (49), 16 au studii primare, noua nu au studii si doar doua persoane au studii superioare. A crescut numarul victimelor fara ocupatie, 35 neavand un loc de munca. Peste 20 dintre persoanele care au apelat la ajutorul autoritatilor sunt pensionare, 14 angajati sau patroni, dar si trei someri.
In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, sunt mult mai multe cazuri, in primele noua luni din 2008 fiind doar 51.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *