Basescu: Statul ar putea actiona pentru ca datornicii sa isi ramburseze creditele

0

Presedintele Traian Basescu a avertizat, miercuri, la finalul intalnirii cu reprezentantii bancilor, ca statul ar putea actiona pentru ca cei care in mod deliberat nu isi ramburseaza creditele, sa fie stimulati sa o faca, pentru a proteja sistemul bancar din Romania. Basescu a declarat ca se pare ca foarte multi cred ca daca este criza, isi pot permite sa nu ramburseze creditele.
El a tinut sa sublinieze ca rezervele pe care bancile le au la BNR precum si provizioanele constituite le permit acestora sa actioneze chiar daca unii, persoane fizice sau juridice, nu isi ramburseaza la timp creditele. “Apelul extrem de serios este ca cei care nu au probleme de rambursare sa o faca (sa-si ramburseze creditele la timp – n.r.) si sa o faca in timp util, pentru ca, exact pentru a proteja sistemul bancar, vom analiza posibilitatea actiunii statului pentru ca cei care deliberat nu isi ramburseaza creditele sa fie stimulati sa o faca (sa ramburseze creditele – n.r.)”, a spus Basescu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut