septembrie 24, 2023

Basescu: Romania nu va accepta niciodata conceptul de drepturi colective pentru minoritati

0

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Budapesta, ca Romania este definita de Constitutie ca stat unitar, national si suveran si ca nu va accepta conceptul de drepturi colective pentru minoritati.

“Nu cred ca un politician roman ar avea alta abordare decat Constitutia. Niciodata, Romania nu va accepta conceptul de drepturi colective pentru minoritati. Romania este un sustinator fara rezerve a drepturilor individuale a minoritatilor”, a spus Basescu.

El a explicat ca aceste drepturi individuale sunt invatarea si studierea in limba materna, pastrarea, prezervarea si dezvoltarea culturii materne si reprezentarea politica in Parlament, mentionand ca toate aceste drepturi sunt efective in Romania.

Basescu a mai explicat ca este unul dintre politicienii care sustin necesitatea cresterii nivelului de autonomie pentru comunitati, adaugand ca spera ca acest lucru este o prioritate a actualului guvern de la Bucuresti.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut