Presedintele Traian Basescu le-a cerut, luni, celor care ii pun intrebari privind candidatura sa la viitoarele alegeri prezidentiale, sa nu-i mai duca „grija” ce va face in toamna, mentionand ca la momentul potrivit va lua decizia cea mai buna.
Intrebat, dupa intalnirea cu grupurile parlamentare ale PDL din Camera Deputatilor si Senat, despre candidatura sa la viitoarele alegeri prezidentiale, seful statului a spus ca a existat in cadrul discutiilor si intrebarea privind candidatura sa in toamna si ca are rugamintea sa nu i se mai duca grija, pentru ca la momentul potrivit va lua decizia cea mai buna. „Intrebarea exista si rugamintea mea este, pana si la dumneavoastra, nu numai la ei, sa nu imi mai duceti grija ce o sa fac la toamna. Va asigur ca o sa fac ce trebuie, dar pana una alta am alte prioritati. Prioritatile mele sunt diminuarea efectelor crizei, continuarea reformelor, acestea sunt prioritatile mele. La momentul potrivit voi lua decizia cea mai buna, va asigur”, a declarat Basescu.
Intrebat daca parlamentarii PDL i-au cerut sa spuna daca va candida sau nu pentru un nou mandat, presedintele a raspuns: „Da. Si am raspuns la fel cum va raspund si dumneavoastra, nu imi mai duceti grija pana la toamna. Ce vreti, pana atunci sa ma joc in nisip cu lopatele?”.
Basescu a facut aluzie la faptul ca, recent, liderul PSD, Mircea Geoana, propus in forurile partidului pentru a candida la alegerile prezidentiale, s-a jucat cu lopatica, impreuna cu doi copii, intr-un parc din Targu Jiu, in cadrul unei vizite pe care a facut-o prin municipiu.