Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Mioveni, ca in 2010 Guvernul nu va face niciun pas inapoi in legatura cu programul „Rabla”, acesta urmand chiar sa fie imbunatatit, inclusiv prin acordarea de tichete pentru companii „pentru a substitui ce nu merge la export”.

„Dimpotriva, il vom imbunatati. Am luat in calcul acordarea de mai multe tichete. Sa vedem ce facem si pentru companii, sa vedem daca putem da aceasta facilitate si companiilor, probabil ca da, pentru a substitui ce nu merge la export”, a declarat Basescu.

Presedintele a spus, la Mioveni, ca Guvernul nu se va retrage din programul „Rabla” in 2010.

Basescu viziteaza, miercuri dimineata, societatea Dacia Automobile S.A. – Groupe Renault.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, in septembrie, cu directorul general al operatiunilor grupului Renault-Dacia, ocazie cu care a anuntat ca intentioneaza sa continue programul de innnoire a parcului auto si in 2010, dupa ce in acest an a majorat numarul masinilor scoase din uz si prima de casare.

Boc spunea, atunci, ca Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea in Parlament pentru proiectul de lege care prevede extinderea Programului Rablapentru persoane juridice, in vederea stimularii industriei de profil si innoirii parcului auto. Asumarea raspunderii nu a mai avut loc.

La inceputul acestui an, Guvernul a decis ca numarul total de masini casate prin programul de inlocuire a parcului auto national, denumit „Programul Rabla”, sa fie majorat la 60.000 unitati, de la 40.000 autovehicule in 2008, iar prima de casare a urcat de la 3.000 lei la 3.800 lei.

In vara, Programul Rabla, de casare a masinilor uzate, a fost extins de Guvern prin asigurarea unui numar nelimitat de autoturisme care pot fi casate pentru persoane fizice si includerea autoutilitarelor in categoria vehiculelor care pot fi achizitionate.

Fondurile pentru programul din acest an totalizeaza 228 milioane de lei.