ianuarie 29, 2023

Basescu a promulgat Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat, miercuri, decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat si a Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2009, a anuntat Administratia Prezidentiala. Parlamentul a adoptat, vineri, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2009, dupa patru zile de dezbateri, fiind inregistrate 245 de voturi “pentru”, 63 de voturi “impotriva” si o abtinere. Premierul Emil Boc a declarat atunci ca votul Parlamentului pentru Legea bugetului de stat pe 2009 reprezinta un vot de incredere pentru Guvern si pentru Parteneriatul PDL-PSD si ca statul trebuie sa se preocupe mai putin de propria lui intretinere. “Avem cel mai mare buget din istoria Romania alocat pentru infrastructura: 20% din buget, 10,2 miliarde de euro. Este si prima solutie pentru criza”, a sustinut Boc.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, la randul sau, ca bugetul este, fara indoiala, unul “imperfect”, dar ca raspunde, in linii mari, echilibrului dintre investitii si protectie sociala. Dupa adoptarea legilor bugetului, liberalii au luat in calcul atacarea acestora la Curtea Constitutionala, insa, luni, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca PNL a decis sa nu faca acest demers, pe motiv ca astfel s-ar intarzia intrarea in vigoare a actelor normative.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut