ianuarie 27, 2023

Bărbatul reținut pentru furt calificat a fost arestat

Bărbatul de 41 de ani, din Jibou, reţinut de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale, a fost arestat preventiv. Pe numele acestuia, Judecătoria Zalău a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Reamintim că, la data de 18 noiembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău, împreună cu polițiștii din Jibou, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au efectuat două percheziții domiciliare, în orașul Jibou, la o persoană bănuită de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, la data de 12 noiembrie, în intervalul orar 13.00-15.00, persoana bănuită de comiterea faptei ar fi pătruns într-o locuință din municipiul Zalău, de unde a sustras mai multe bunuri (un telefon mobil, o lanternă, un ghiozdan etc.).

Un bărbat de 41 de ani, din Jibou, a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, urmând a fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă. Vineri, magistrații sălăjeni au dispus ca acesta să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

La activități au participat și polițiști de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, precum și jandarmi.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut