Bărbatul care și-a terorizat bunica a ajuns după gratii

1
861

Bărbatul de 26 de ani din comuna Benesat care a distrus casa bunicii sale, apoi a încălcat ordinul de protecție emis pe numele său, a ajuns în arest.

Vineri, 12 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și luptătorii S.A.S. l-au depus în arest pe bărbatul față de care Tribunalul Sălaj a dispus, în cele din urmă, arestarea preventivă.

În 7 noiembrie, bărbatul fusese plasat de către Judecătoria Jibou în arest la domiciliu, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere și încălcarea ordinului de protecție.

Procurorul de caz a contestat decizia instanței și a cerut arestarea preventivă a bărbatului.

Astfel, în cursul zilei de vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 25 de zile.

Faptele de care este acuzat bărbatul s-au comis în perioada 5-6 noiembrie, în comuna Benesat. Instanța a dispus evacuarea bărbatului din locuința bunicii sale, deoarece ar fi fost agresiv și ar fi distrus mai multe bunuri ce aparțineau femeii.

În 5 noiembrie, Judecătoria Jibou a emis un ordin de protecție față de bărbatul de 26 de ani, din comuna Benesat, care a fi exercitat amenințări cu acte de violență și ar fi distrus bunuri aparținând bunicii sale, împreună cu care locuia.

Prin ordinul de protecție emis, instanța a impus în sarcina bărbatului mai multe obligații, printre care și cea de a părăsi temporar locuința și de a păstra o distanță minimă de 500 de metri față de bunica lui.

În aceeași zi, bărbatul și-ar fi încălcat obligațiile și ar fi pătruns în imobilul din care a fost evacuat.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii  de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

În dimineața zilei următoare, sâmbătă, 6 noiembrie, bărbatul ar fi pătruns din nou în locuința bunicii sale, unde a distrus mai multe bunuri.

Polițiștii sesizați au întocmit un nou dosar penal pentru distrugere și încălcarea ordinului de protecție și l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore.

Acesta a fost prezentat apoi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorul de la Jibou a dispus arestarea acestuia la domiciliu, urmând ca bărbatul să își execute măsura într-o locație diferită de cea la care locuiește bunica sa și de unde a fost evacuat. Măsura a fost contestată de procuror.

Urmare a sentinței pronunțate de Tribunalul Zalău, bărbatul își va petrece următoarele 25 de zile în spatele gratiilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.