ianuarie 27, 2023

Bărbatul care și-a terorizat bunica a ajuns după gratii

Bărbatul de 26 de ani din comuna Benesat care a distrus casa bunicii sale, apoi a încălcat ordinul de protecție emis pe numele său, a ajuns în arest.

Vineri, 12 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și luptătorii S.A.S. l-au depus în arest pe bărbatul față de care Tribunalul Sălaj a dispus, în cele din urmă, arestarea preventivă.

În 7 noiembrie, bărbatul fusese plasat de către Judecătoria Jibou în arest la domiciliu, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere și încălcarea ordinului de protecție.

Procurorul de caz a contestat decizia instanței și a cerut arestarea preventivă a bărbatului.

Astfel, în cursul zilei de vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 25 de zile.

Faptele de care este acuzat bărbatul s-au comis în perioada 5-6 noiembrie, în comuna Benesat. Instanța a dispus evacuarea bărbatului din locuința bunicii sale, deoarece ar fi fost agresiv și ar fi distrus mai multe bunuri ce aparțineau femeii.

În 5 noiembrie, Judecătoria Jibou a emis un ordin de protecție față de bărbatul de 26 de ani, din comuna Benesat, care a fi exercitat amenințări cu acte de violență și ar fi distrus bunuri aparținând bunicii sale, împreună cu care locuia.

Prin ordinul de protecție emis, instanța a impus în sarcina bărbatului mai multe obligații, printre care și cea de a părăsi temporar locuința și de a păstra o distanță minimă de 500 de metri față de bunica lui.

În aceeași zi, bărbatul și-ar fi încălcat obligațiile și ar fi pătruns în imobilul din care a fost evacuat.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii  de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

În dimineața zilei următoare, sâmbătă, 6 noiembrie, bărbatul ar fi pătruns din nou în locuința bunicii sale, unde a distrus mai multe bunuri.

Polițiștii sesizați au întocmit un nou dosar penal pentru distrugere și încălcarea ordinului de protecție și l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore.

Acesta a fost prezentat apoi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorul de la Jibou a dispus arestarea acestuia la domiciliu, urmând ca bărbatul să își execute măsura într-o locație diferită de cea la care locuiește bunica sa și de unde a fost evacuat. Măsura a fost contestată de procuror.

Urmare a sentinței pronunțate de Tribunalul Zalău, bărbatul își va petrece următoarele 25 de zile în spatele gratiilor.

1 thought on “Bărbatul care și-a terorizat bunica a ajuns după gratii

  1. Puteau sa-l aresteze de la început și nu se făcea atata tevatura, dar in “ România lucrului bine facut” ……nimic nu este bine făcut!!! Din păcate!😢

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut