decembrie 3, 2022

Bărbatul ars din Valcău, în stare gravă la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi

Bărbatul de 77 de ani din Valcău de Jos, care a suferit marți arsuri grave după ce a încercat să aprindă focul utilizând combustibil lichid, a ajuns internat în stare gravă la Compartimentul “Marele Ars” al Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iaşi. Bărbatul a fost preluat de elicopterul POA Jibou, iar transferul spre Iași s-a făcut la Vatra Dornei, după cum a declarat dr. Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași pesntru Agerpres.

Potrivit sursei, pacientul prezenta arsură prin flacără deschisă pe aproximativ 58 la sută din suprafaţa corporală, fiindu-i afectată zona cap-torace posterior, inclusiv arsură de căi aeriene superioare, mâinile şi picioarele, . Arsurile suferite sunt de gradul IIA-IIB şi gradul III.

“Pacientul a fost intubat oro-traheal şi ventilat mecanic, se află pe suport vasopresor, este sedat continuu pe injectomat. A fost preluat de la elicopterul de Jibou. Joncţiunea s-a făcut la Vatra-Dornei, de unde a fost adus de elicopterul SMURD Iaşi şi internat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. Prognosticul este rezervat”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

În presa națională a apărut informația, citând medicul coordonator al SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, că ”bărbatul s-a autoincendiat cu benzină în scop suicidar, în cursul zilei de miercuri”.

Informația a fost dezmințită pentru Graiul Sălajului de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, Ioana Rus, reiterând faptul că, așa cum am scris și noi în materialul de presă, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar cercetările de la fața locului nu au condus spre fapte de suicid. Bărbatul de 77 de ani a încercat să aprindă focul cu benzină și, locuind cu fiica lui în aceeași curte, aceasta i-a sărit în ajutor când a observat incidentul. În ajutorul celor doi a sărit și un vecin. Victima principală a fost transportată cu elicopterul, fiica acestuia cu ambulanța și vecinul lor cu arsuri pe mâini s-a dus singur la spital.

”Din primele verificări efectuate la fața locului, s-a constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 77 de ani, din comuna Valcău de Jos, în jurul orei 17:50, ar fi încercat să aprindă focul în centrala termică folosind un lichid inflamabil, moment în care i-a luat foc îmbrăcămintea. Două persoane, o femeie de 43 de ani și un bărbat de 46 de ani, care i-au sărit în ajutor s-au ales și ei cu arsuri. Bărbatul de 77 de ani a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului și a fost transportat cu elicopterul S.M.U.R.D la o unitate medicală din județul Cluj. Femeia, fiica bărbatului de 77 de ani, a fost transportată cu ambulanța la o unitate medicală pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate. Bărbatul de 46 de ani, vecin cu victima, în încercarea de a stinge focul, a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și s-a deplasat la o unitate medicală, unde i-au fost acordate îngrijiri de specialitate. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii, cu exactitate, a cauzei și împrejurărilor în care s-a produs incendiul”, informează Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *