Bărbat reținut pentru trafic de droguri de risc și  mare risc

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT Sălaj în timp ce vindea droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, timp de doi ani, acesta a comercializat droguri pe raza mai multor județe.

Marți, 7 mai, bărbatul a fost prins în flagrant delict, în municipiul Cluj-Napoca, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 60 de grame mefedronă (4-MMC, drog de mare risc), porționate în 12 plicuri, în schimbul sumei de 5.000 de lei. Totodată, au fost descoperite asupra lui și indisponibilizate un telefon mobil și o cartelă SIM.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada februarie 2022 – prezent, acesta ar fi procurat și comercializat diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis, 3-CMC – cunoscut sub denumirea generică de cristal, 4-MMC, cunoscut sub numele de mefedronă), către persoane din județele Sălaj, Cluj și Satu Mare, în schimbul unor sume de bani.

Tot marți, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Cluj-Napoca, la locuința bărbatului, unde au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 340 de grame de canabis, 23 de grame de substanță cristalină (4-MMC și 2-MMC), un cântar electric de precizie și 698 de plicuri de tip zip-lock neutilizate, precum și alte mijloace de probă.

Au fost puse puse în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul DIICOT Sălaj, pentru audieri.

Față de bărbatul depistat în flagrant delict cu droguri de mare risc, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore, iar miercuri, 8 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă a acestuia.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, unui echipaj canin din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *