Bărbat din Ip, urmărit internațional pentru trafic de migranți, arestat la Oradea

Un bărbat din comuna Ip, în vârstă de 47 de ani, dat în urmărire națională și internațională pentru trafic de migranți pe teritoriul Ungariei, a fost arestat la Oradea, zilele trecute.

Potrivit IPJ Bihor, autoritățile judiciare ungare au emis pe numele sălăjeanului un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de migranți, pe teritoriul Ungariei.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale, care l-au depistat pe bărbat în data de 13 martie, l-au prezentat pe acesta unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, bărbatul fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și dus apoi la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autoritățile judiciare din Ungaria.

Magistrații orădeni au dispus, în 14 martie, arestarea lui B. Gavril pentru o perioadă de 15 zile și au amânat cauza în vederea emiterii unei adrese către autorităţile judiciare din Ungaria.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *