Bărbat din Creaca, arestat pentru tentativă de omor

Un bărbat din Lupoaia, comuna Creaca, R.S.D., a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă de omor, la decizia magistraților Tribunalului Sălaj.

Anterior deciziei judecătorului de drepturi și libertăți, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în baza disoziției procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, după ce s-a concluzionat, în urma cercetărilor, că bărbatul a aplicat mai multe lovituri de cuțit în zona toracelui și a membrelor superioare unui alt bărbat, pe fondul unui conflict mai vechi.

Fapta a avut loc în 26 aprilie, în jurul orei 18.30, în apropierea magazinului alimentar din Lupoaia. Raportat la numărul leziunilor victimei, la obiectul cu care acestea au fost produse și a zonelor lezate, concluzia specialiștilor a fost că intenția inculpatului a fost aceea de a suprima viața victimei.  

Victima, L.S.D., a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Zalău de către un echipaj SMURD, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

”Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoștința opiniei publice că, în dosarul 405/P/2022, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul R.S.D. cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor (…). La data de 3 mai 2022, procurorii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de inculpatul R.S.D, iar în data de 4 mai 2022 acesta a fost prezentat la Tribunalul Sălaj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea pentru 30 de zile a inculpatului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și a stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul oficial al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *