octombrie 1, 2023

Barajul de la Vârșolț, verificat după cutremurul de la Arad

0

După cutremurul produs marți, 6 iunie, în zona Banat, în județul Arad, Adminstrația Bazinală Someș Tisa evaluat starea tehnică si functională a barajelor încadrate în categoriile de importanță A și B din administrarea instituției.

În urma verificărilor realizate, s-a constatat că nu s-au produs modificări în structura de rezistenţă, nici deteriorări, degradări ori modificări structurale ale barajelor încadrate în categoriile de importanță A și B, respectiv: Colibița, județul Bistrița-Năsăud; Gilău, județul Cluj; Călinești-Oaș, județul Satu Mare; Vârsolț, județul Sălaj; Strâmtori-Firiza și Berdu, județul Maramureș.

Conform legislației în vigoare, barajele se încadrează în patru categorii de importanţă: A – baraj de importanţă excepţională; B – baraj de importanţă deosebită; C – baraj de importanţă normală; D – baraj de importanţă redusă.


Credit foto: Răzvan Stroi, Barajul Vârșolț, județul Sălaj

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut