octombrie 4, 2022

Bănișor, exemplu de ”Așa, DA!”. Activități de vacanță pentru toți copiii comunei

Vacanța la țară, în satul sălăjean, nu este monotonă. Dimpotrivă, este benefică pentru copiii de toate vârstele. Mai ales atunci când vieții tihnite alături de bunicii care-i răsfață cu dragostea și permisivitatea lor se adaugă un strop de culoare și activități recreative organizate de instituțiile locale.

Așa se întâmplă la Bănișor, unde administrația locală și Biblioteca comunală ne surprind din nou prin ceea ce au întreprins, în parteneriat. În fiecare joi, de la ora 11.00, bibliotecara comunei, doamna Florica, organizează activități atât pentru copiii care locuiesc în comună, cât și pentru cei veniți în vacanță. Se alătură și cadre didactice sau chiar părinți.

Iar ca aceste activități să se desfășoare într-un mediu cât mai atractiv pentru copii, primarul comunei, Sorin Maxim, a sprijinit câteva investiții la ”spațiul de joacă”. S-a achiționat o mochetă pentru copii și obiecte de mobilier, pentru o cât mai plăcută petrecere a timpului în cadrul After-school-ului. Rezultatul eforturilor este că toți copiii se bucură de acel ”altceva” din perioada zilelor de vacanță: lectură, jocuri de grup, mișcare, activități de socializare și educative etc.

”Am reușit să aducem puțină culoare și activitate copiilor în perioada vacanței de vară. Activitățile au loc în fiecare zi de joi și le mulțumesc pe această cale tuturor doamnelor implicate pentru inițiativă și tot ce întreprind pentru copii. Îi așteptăm pe toți copiii la activități, pentru că sunt diverse și le pot face mai frumoase zilele de vacanță. Primăria Bănișor susține educația copiilor și facem tot ce ne stă în putință pentru a investi în beneficiul comunității”, a declarat primarul Sorin Maxim, pentru Graiul Sălajului.

Invitațiile la activități și fotografii din cadrul zilelor colorate de vacanță sunt publicate Biblioteca Bănișor, unde putem observa cu ușurință numărul participanților, dar și atenția și bucuria de pe chipurile lor.

”Ne întâlnim la ora 11:00 la After School pentru lectură, joc, mișcare și culoare. Din dorința de a face cât mai plăcute aceste activități ale copiilor pe perioada vacantei, m-am gândit împreună cu domnul primar Maxim Eugen Sorin să dăm un nou look spațiului din cadrul After School Bănișor și am reușit. Sper că imaginile să atragă cât mai mulți copii. Mulțumim domnului primar pentru implicare și susținere! Copii, vă aștept cu mare drag!!!”, este mesajul publicat de doamna Florica, bibliotecara cu inițiativă din Bănișor. Iar rezultatul parteneriatului Bibliotecă-Primărie e musai să-l apreciem și să-l dăm exemplu pentru alte comunități locale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.