septembrie 30, 2022

Banii si degradarea morala

In urma cu cativa ani, unul ajuns cu bani multi in buzunare si prin conturi si care s-a aratat foarte deranjat de faptul ca ziarul nostru “a avut curajul” sa-l critice, mi-a spus-o verde-n fata: “Bai, eu am atatia bani ca-i imbrac in hartii de o suta pe toti gazetarii! Si nu mi-e frica de voi”. Mi-am adus aminte de vorbele batosului patron salajean, pentru care anii, mai exact numarul lor, sunt prima si cea mai concludenta unitate de masura a valorii unui om, personalitatii si demnitatii lui, vineri seara, urmarind o emisiune la televizor la Sport.ro.
Cele vazute m-au scarbit pur si simplu si sunt sigur ca aceleasi stari i-au cuprins pe majoritatea celor ce-au fost tele-martori la un spectacol ordinar, de cea mai joasa speta, manjit cu noroiul imoralitatii si cu jegul trivialitatii. Eroul acestui grotesc spectacol a fost tot un potentat al vremurilor de azi, un fost bisnitar, ajuns mare impresar de fotbalisti, pe nume Giovani Becali. Deranjat, si el, vezi Doamne, de o replica oarecum ironica a moderatorului emisiunii, Emanuel Terzian, acest imbuibat, care a invartit si invarte euroi cu milioanele pe spatele unor fotbalisti, unele transferuri nefiind dintre cele mai curate, a avut un comportament incalificabil.
“Esti destept de te c…i pe tine! Esti prost de te c…i pe tine! Esti un fraier, du-te dracu’ de prost! Da-te-ncolo de vagabond!” Astfel de vorbe i-au iesit din gura fostului bisnitar, asta pe un post de televiziune, la o emisiune urmarita de sute de mii, ba poate de milioane de iubitori ai sportului. Mai mult, el a aruncat in nevinovatul Terzian cu pixul si cu microfonul pe care si l-a scos. Si culmea josniciei, n-a parasit studioul inainte de a-l scuipa pe moderator.
Iata inca o dovada tipica de degradare morala din partea unuia care crede ca banul ii permite sa faca orice si pentru care bunul simt si com-portamentul civilizat n-au nici o valoare. Pacat ca suntem nevoiti sa traim alaturi de astfel de specimene!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.