octombrie 1, 2022

Banii pe care s-a mizat pentru construirea unei parcari moderne la Spitalul Judetean nu mai exista, guvernul i-a luat inapoi

Pe ordinea de zi a Consiliului Judetean Salaj ce va avea loc vineri, 21 decembrie, se afla si un proiect de hotarare ce prevede solicitarea trecerii unui teren din domeniul public al Municipiului Zalau in domeniul public al Judetului Salaj si in administrarea Consiliului Judetean Salaj.
Concret, consilierii judeteni vor trebui sa voteze solicitarea primarului Ionel Ciunt catre presedintele Consiliului Judetean Tiberiu Marc, de predare a amplasamentului din fata spitalului, inclusiv parcul, pentru extinderea Ambulatoriului si construirea unei parcari subterane.
Construirea unei parcari in zona Spitalului Judetean de Urgenta Zalau ar fi trebuit sa fie de mult inclusa pe lista de investitii, daca ne gandim cum a fost promisa minunea. Zalaul a constatat insa ca nu are bani pentru asa ceva, pentru ca este o lucrare scumpa. Si pentru ca nu sunt bani suficienti la bugetul local, Primaria Zalau preda terenul din fata Spitalului de Urgenta Zalau catre Consiliul Judetean Salaj, sa construiasca acesta o parcare ce va avea, se spune, peste 200 de locuri, cu fonduri de la guvern. Primaria a facut un Plan Urbanistic Zonal nou si a modificat statutul terenului din spatiu verde – parc, in teren cu destinatia construire parcare, si la suprafata si in subteran.
Problema e ca Primaria Zalau si Consiliului Judetean Salaj au gandit busuness-ul mizand pe cei 14 milioane de lei pusi de guvern anul acesta la dispozitia spitalului pentru modernizare, ne explica insusi primarul Ionel Ciunt. Iar guvernul tocmai a decis la inceputul acestei luni sa-si ia banii inapoi.
Primarul Ciunt explica luna trecuta ca a convenit cu Consiliul Judetean ca pe spatiul cedat sa fie construita o parcare terana si subterana cu aproximativ 230 de locuri, avand in vedere nevoia de locuri de parcare in municipiul Zalau si mai ales in proximitatea spitalului.
Printr-o adresa catre Consiliul Judetean Salaj, guvernul PSD condus de Viorica Dancila comunica insa in 3 decembrie ca isi ia inapoi banii alocati de la bugetul de stat pentru finatarea reparatiilor capitale si a altor investitii in sanatate pentru Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. Din suma de 13,92 de milioane de lei alocati, guvernul ia inapoi 13,39 de milioane de lei. Practic, aproape toti banii.
Vom vedea asadar parcare la Spitalul Judetean asa cum am vazut aeroport in Salaj, ca si asta este una din promisiunile legendare ale presedintelui Consiliului Judetean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.