februarie 9, 2023

Bani publici pentru salariile asistentelor destepte

Dupa ce si-au cheltuit banii prin facultati, 116 asistente de la Spitalul Judetean au cerut si au obtinut in instanta schimbarea incadrarii pentru a li se recunoaste studiile superioare, ceea ce inseamna implicit si majorari de salarii.

Un numar de 116 asistente medicale care lucreaza pe sectii si in cabinete medicale din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, majoritatea incadrate ca asistent medical principal, au obtinut in instanta transformarea postului din asistent medical cu studii medii in asistent medical cu studii superioare. Ceea ce le va aduce si o majorare sala-riala de pana la 20 la suta. Modificarea incadrarii nu presupune si atributii noi, singurul atu al asistentelor cu studii fiind acela ca sunt mai educate decat cele cu studii medii. In cursul anului 2010, asistentii medicali au demarat actiuni individuale in instanta pentru a obtine promovarea prin transformarea postului din asistent medical cu studii medii in asistent medical cu studii superioare, in urma absolvirii de studii superioare in domeniu. In cursul acestui an, instanta de judecata le-a dat castig de cauza celor 116 asistenti, obligand Consiliul Judetean, in calitatea de administrator al Spitalului judetean, la modificarea statului de functii, incepand cu data de 1 decembrie 2009. Sentintele obtinute in prima instanta au fost atacate prin recurs, insa Conform Codului Muncii, hotararile pronuntate in litigiile muncii sunt definitive si executorii de drept. Prin urmare, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau a cerut – printr-o adresa din 29 iunie 2011 – Consililului Judetean transformarea statului de functii valabil la 1 iulie 2009, astfel incat asistentele medi-cale cu studii medii sa fie promovate ca asistente medicale cu studii superioare. Proiectul de hotarare privind transformarea unor posturi, din statul de functii al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, din asistent medical cu studii medii in asistent medical cu studii superioare se afla pe ordinea de zi a sedintei ordi-nare de Consiliu Judetean de maine.
Spitalul Judetean de Urgenta Zalau are in total peste 1.000 de posturi, dintre care 119 de medici, 31 de perso-nal sanitar cu studii superi-oare si peste 500 de posturi de personal sanitar mediu, unde sunt incluse asistentele si surorile medicale si registratorii. Salariul mediu net al unui asistent medical principal din cadrul Spitalului Judetean este de 1.300 de lei, conform informatiilor publice postate pe site-ul unitatii medicale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut