Bani prin PNRR pentru modernizarea liceelor agricole

Bani prin PNRR pentru modernizarea liceelor agricole

Ministerul Educației anunță că va aloca, prin PNRR, 43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol și creșterea atractivității ofertelor educaționale.

Bnaii vor putea fi folosiți pentru construcții noi, reabilitarea sau renovarea infrastructurii, dotarea cu materiale, mobilier și echipamente digitale specifice activității didactice și practice.

Cel puțin 57 de licee agricole pot primi finanțare pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 650.000 de euro, iar fiecare beneficiar poate depune un singur proiect. Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA.

Ministerul Educației adaugă că se va ocupa și de formarea personalului didactic din liceele cu profil agricol, printr-o măsură separată de acest apel de proiecte.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) are calitatea de agenție de implementare a proiectelor PNRR, în baza acordului cu Ministerul Educației.

Ghidul solicitantului și anexele aferente pentru îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol sunt disponibile pe pagina de internet www.afir.ro, accesând linkul Îmbunătățirea infrastructurii liceelor agricole – NOUL Portal AFIR – informații PS PAC, depunere Online. Aceste documente sunt publicate în vederea pregătirii documentației aferente depunerii cererilor de finanțare.

Proiectele se depun exclusiv online, data limită fiind 21 noiembrie 2023.

Solicitanții eligibili care pot depune cererea de finanțare sunt unitățile de învățământ de stat acreditate, de nivel liceal profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol, inclusiv cele cu profil silvic, respectiv UAT-urile (municipiu, oraș, comună), pentru o unitate de învățământ pe care o au în administrare.

sursa foto: Liceul Tehnologic Ioan Ossian, via Facebook

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *