octombrie 7, 2022

Bani pentru Secții de Terapie Intenvisă nou-născuți

În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt prevăzute peste 80.000.000 de euro pentru investiții destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru transport pre-spitalicesc neonatal.

Astfel, 37.820.000 de euro se alocă pentru proiecte care vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiționale (cazuri critice de nivel III) – inclusiv infrastructura adiacentă si echipamente aferente, în timp ce, pentru dotarea cu echipamente medicale a secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și îmbunătățirea programului de screening pot fi accesate 13.500.000 de euro.

Fonduri în valoare de 21.600.000 de euro sunt puse la dispoziția celor interesați pentru proiecte care vizează construirea sau amenajarea și dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical.

Tot în cadrul acestei componente, vor fi derulate achiziții centralizate de către Ministerul Sănătății în valoare de 7.200.000 de euro pentru achiziționarea a 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală (nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni.

Ministerul Sănătății a publicat, marți, în consultare publică “Ghidul beneficiarului și anexele aferente din cadrul Componentei 12 – Sănătate, Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică 2.3. Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți”.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Ghidul beneficiarului și anexele aferente pot fi consultate pe www.ms.ro.

sursa foto: G4Media.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.