Bani pentru copiii persoanelor persecutate din motive etnice, din 2022

0
198

Legea care completează actele normative privind  acordarea  unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu  începere  de  la  6 septembrie 1940  până  la  6 martie 1945 din motive etnice a fost publicată, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial al României.

În noua formă, legea a extins sfera beneficiarilor O.G. nr. 105/1999, în sensul acordării unor drepturi și copiilor persoanelor care au fost persecutate din motive etnice. 

Începând cu data de 10 iunie 2021, data intrării în vigoare a Legii nr. 154/2021, Casa Județeană de Pensii Sălaj analizează cererile depuse și emite hotărârile de stabilire a drepturilor cuvenite.

De menționat că aceste drepturi bănești se vor acorda și se vor plăti doar din 1 ianuarie 2022, indiferent de data la care s-au depus cererile.

Programul de preluare a cererilor și a documentelor în baza Legii nr. 154/2021 este în fiecare zi de vineri, între orele 8.00 -14.00.

Casa Județeană de Pensii Sălaj le recomandă beneficiarilor să trimită cererile prin intermediul serviciilor poștale, pentru a evita aglomerația.

  

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.