Bani pentru activități sportive de la Consiliul Județean

0
147

Consiliul Județean Sălaj alocă anul acesta 450.000 de lei pentru organizarea de activități sportive, de tineret și recreative. Suma este cu 50% mai mare decât cea oferită în acest sens în 2020, respectiv 2019, și poate fi accesată pe baza unui concurs de proiecte, la care pot participa persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial, sau cultele religioase recunoscute conform legii. 8 iunie este ultima zi pentru depunerea proiectelor.

Valoarea maximă ce poate fi alocată unui proiect este de 10.000 de lei pentru activități sportive și 7.000 de lei pentru tineret, fără a depăși 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Finanțările nerambursabile vor fi însoțite de o contribuție în numerar, din partea beneficiarului.

Printre activitățile sportive ce pot primi finanțare se numără organizarea de evenimente sportive publice de interes local, organizarea acțiunilor sportive și recreative de masă, precum și organizarea de activități sportive pentru persoanele cu nevoi speciale, practicate atât în scopul dezvoltării personalității și integrării în societate, cât și pregătirii participării la competiții organizate în județul Sălaj.

Se acordă ajutor financiar nerambursabil pentru o categorie vastă de evenimente pentru tineret și recreative, de exemplu organizarea de stagii, cursuri și programe de formare pentru tineri, conferințe și seminarii referitoare la orientarea școlară și profesională, cu implicarea actorilor economici de pe piața locală județeană, în dezvoltarea carierei; organizarea de concursuri ori competiții școlare pentru elevi și preșcolari; ateliere de lucru referitoare la dezvoltarea abilităților motrice și păstrarea meșteșugurilor tradiționale, specifice județului Sălaj derulate în parteneriat cu organizațiile și instituțiile de cultură, istorice, etnografice din județul Sălaj.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 8 iunie, ora 16.00, evaluarea și selecția lor urmând să fie realizată între 9 și 15 iunie 2021, de către o comisie stabilită prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Sălaj. Rezultatul sesiunii de selecție a proiectelor se va publica pe site-ul Consiliului Judeţean Sălaj, www.cjsj.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.