septembrie 28, 2023

Pana la 1 aprilie, persoanele fizice autorizate, asociatiile, fundatiile, institutiile publice de cultura si societatile comerciale care deruleaza activitati culturale se pot inscrie la Administratia Fondului Cultural National pentru a beneficia de finantari nerambursabile. Conform informatiilor primite de la Directia Judeteana pentru Cultura, prioritatile pentru aceasta sesiune de finantare – deci proiectele culturale cu cele mai mari sanse la finantare – sunt: intarirea capacitatii organizationale a artistilor; incurajarea si sprijinirea artistilor aflati la inceput de cariera; sprijinirea creatiei contemporane in arte vizuale, arhitectura, muzica, teatru si dans; incurajarea initiativelor care pun in valoare patrimoniul cultural national mobil si imobil, activitatile muzeale si patrimoniul imaterial; incurajarea formarii profesionale continue a artistilor si a organizatiilor profesionale si multe altele.
Suma pusa la dispozitie in aceasta sesiune este de 1.897.000 de lei, defalcata pe fiecare prioritate in parte. De cele mai mari sume beneficiaza patrimoniul cultural national (311.850 de lei), urmat de artele vizuale si arhitectura (295.000 de lei) si muzica (264.330 de lei). Cei interesati de aceste fonduri nerambursabile trebuie sa-si inscrie online proiectele culturale accesand adresa www.afcn.ro/programe.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut