Bani la primarii, pe-o masea

Bani la primarii, pe-o masea

1,353 milioane de lei au fost alocati Salajului de la bugetul de stat din fondul de rezerva bugetara pentru finantarea cheltuielilor curente si de capital pentru 19 primarii. Sumele nu acopera decat o foarte mica parte din datorii.
Din cei 30.000 lei repartizati comunei Buciumi, se vor achita, asa cum a afirmat primarul Ioan Holhos, o parte din facturile scolii din Bogdana (care are datorii de 680 milioane lei vechi), restante la constructori la pod si drum, precum si plata pentru o luna a ajutorului social. Necesarul de fonduri la Buciumi se ridica la 3 miliarde de lei. La Babeni, potrivit primarului Dorel Vancea, 90 la suta din cei 80.000 de lei primiti se vor folosi pentru retribuirea asistentilor personali si pentru plata indemnizatiilor persoanelor cu handicap, iar diferenta pentru cheltuieli curente si cadouri de sarbatori pentru copii. Primarul comunei Hida, Dorin Petrus, a mentionat ca din cei 70.000 de lei repartizati, 40.000 de lei vor fi utilizati pentru plata datoriilor la documentatiile de proiect, 10.000 lei pentru utilitati si lemne la scoala, iar 20.000 lei avans pentru achizi-tionarea unei centrale termice la corpul nou de cladire al Grupului Scolar. Comuna Hida mai are datorii de 150 milioane lei vechi pentru drumuri, 90 milioane de lei pentru lucrari la infrastructura, 13 miliarde de lei pentru campus si 2,5 miliarde de lei pentru lucrari la cladirea noua a scolii. In Plopis, asa cum am aflat de la prim-edilul Nicolae Criste, cele 90.000 de lei primite se vor imparti pentru achitarea datoriilor la drumuri-30.000 lei, lucrarile de la Scoala Fagetu (amenajarea unui zid de sprijin)-20.000 lei, pentru plata pe o luna a ajutorului social si pentru lucrari de reabilitare la lacase de cult – 20.000 de lei.
“S-A FACUT DREPTATE”
Primarul Vasile Lazar ne-a informat ca din fondul de 80.000 de lei alocat comunei Maeriste, 68.000 de lei sunt pregatiti pentru plata asistentilor personali si a indemnizatiilor, iar diferenta pentru cheltuieli materiale. Asta pentru ca in luna septembrie aceste plati s-au facut doar in proportie de 25 la suta, iar din octombrie nu s-au mai dat bani deloc. Au fost trei familii care, neavand cu ce-si plati facturile au ajuns in situatia de a fi debransate de la reteaua de energie electrica. Vasile Lazar a fost de parere ca acum “prin aceasta repartizare de fonduri de la Guvern s-a facut dreptate si echitate. Pentru ca de pe urma unei hotarari similare de la finele anului trecut, a celuilalt Guvern, comune cu primari PNL si UDMR au ramas in fondul de rulment cu miliarde de lei, in timp ce noi am fost nevoiti sa stam cu mana intinsa”.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *