ianuarie 31, 2023

Bani în plus pentru producătorii de legume

În ședința din 7 septembrie, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care sunt suplimentate sumele pentru plata beneficiarilor schemei de ajutor de minimis înscriși în Programul Tomata, în Ciclul I de producție.

Suma de 225.000.000 lei, alocată inițial pentru Ciclul I de producție, se suplimentează cu încă 40.283.000 lei pentru a putea asigura resursele financiare necesare achitării obligațiilor de plată către beneficiarii schemei de ajutor de minimis.

„Suplimentarea acestor fonduri a avut ca scop păstrarea cuantumului de 3.000 euro/cultură tomate/1000 mp, din Ciclul I de producție al Programului pentru toți beneficiarii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Ne dorim să le dăm posibilitatea legumicultorilor noștri să continue să producă roșii în spații protejate, astfel încât românii să beneficieze de produse de calitate cât mai mult timp pe parcursul anului”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Numărul estimat al beneficiarilor a fost depășit de cei care au depus cereri, astfel încât MADR a luat toate măsurile pentru ca toți cei eligibili să primească sumele cuvenite. Pe baza documentelor depuse la Direcțiile Agricole Județene, după verificarea dosarelor și stabilirea conformității acestora, se va realiza efectuarea plăților.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut