decembrie 7, 2022

Bani in plus pentru bunici. Care sunt conditiile

Asadar, pentru ca bunicii sa poata primi ajutorul de 650 de lei lunar, parintii trebuie sa renunte la concediul post-natal si sa revina la munca.
Senatorii au repus pe tapet o initiativa legislativa care a fost depusa si dezbabuta la Senat inca de la inceputul toamnei.
Este vorba de acordarea unui ajutor financiar destul de consistent pentru bunicii care au grija de proprii lor nepoti, dar in anumite conditii.
Ideea acestei prevederi este ca parintii sa se poata intoarce in campul muncii mai devreme.
Proiectul legislativ care prevede aceasta masura va primi, cel mai probabil, pana la sfarsitul anului, votul favorabil al senatorilor, avand propunere de adoptare. Documentul are nevoie, pentru a se putea aplica, de adoptarea de catre Parlament si de publicarea in Monitorul Oficial.
Cererile pentru indemnizatia destinata cresterii nepotilor se vor putea depune la primaria din orasul de domiciliu si vor fi insotite, pe langa actul de identitate al solicitantului si certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul, de acte doveditoare ale calitatii de bunic al copilului respectiv si de acordul scris al parintilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *