Bani de haine si rechizite pentru elevii defavorizati

Elevii din invatamantul de stat prescolar, primar si gimnazial care provin din familii cu posibilitati materiale reduse ar putea primi tichete in valoare de 500 de lei, ca sa-si cumpere rechizite si haine, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului, aflat momentan in dezbatere publica la Ministerul Fondurilor Europene.

Sprijinul ar urma sa se acorde copiilor care provin din familii unde venitul lunar mediu pe membru de familie reprezinta cel mult jumatate din salariul minim brut pe tara, adica 1.115 lei.

Tichetele, valabile un an de zile de la data emiterii, vor fi pe suport electronic si se vor acorda pe baza unor liste intocmite de administratiile publice locale. Acestea se vor putea utiliza doar pentru a cumpara haine si rechizite, din anumite magazine, fara a putea fi preschimbate in numerar.

Salajul e pe lista judetelor sarace

Potrivit celor mai recente date de la Directia Judeteana de Statistica, castigul salarial mediu nominal brut pe judet este de 4.140 lei/persoana, mai mic cu 20,4 la suta fata de castigul salarial mediu nominal brut pe tara. Castigul salarial mediu nominal net, in Salaj, este de 2.560 lei/persoana, mai mic cu 19,6 la suta dec`t castigul salarial mediu nominal net pe tara. Pe domenii de activitate, castigul salarial mediu nominal net este de 2.597 lei/persoana in industrie si constructii, 2.574 lei/persoana in servicii (peste media judetului) si de 1.837 lei/persoana in agricultura, silvicultura si pescuit (sub media inregistrata in judet).

Salajul are 51.357 de salariati inregistrati. Dintre acestia, 1.633 muncesc in agricultura, 21.544 in industrie si constructii, iar 28.180 in domeniul serviciilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *