septembrie 24, 2023

Mai multe bănci comerciale și instituții financiare nebancare (IFN) au fost sancționate, anul acesta, de BNR. Controalele efectuate au scos la iveală deficiențe în activitatea de prestare a serviciilor și activităților de investiții, precum și încălcări ale legii privind combaterea spălării banilor.

Potrivit informațiilor furnizate de Banca Națională a României, pe listă figurează CEC Bank, UniCredit Bank, BRD-GSG, Garanti Bank, City Bank, dar și IFN-uri precum Mikro Kapital, Terra Credit, Credit Fix, BSG Credit.

Printre neregulile constatate se numără procese deficitare în ceea ce privește modificarea limitelor zilnice de tranzacționare pentru cardurile de debit, respectiv nestabilirea unei perioade clare pentru care se aplică noua limită în cazul majorărilor sub pragul de 20 de mii de lei, iar peste acest prag nedefinirea unei limite maxime valorice, nerespectarea prevederilor legale privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, ineficiența procedurilor de control implementate, care nu asigură aplicarea corespunzătoare a măsurilor de cunoaștere a clientelei, nerealizarea monitorizării continue a relaţiei de afaceri, inclusiv prin examinarea tranzacţiilor încheiate pe toată durata relaţiei respective, pentru a se asigura că tranzacţiile realizate sunt conforme cu informaţiile deţinute referitoare la client, la profilul activităţii şi la profilul riscului, inclusiv, după caz, la sursa fondurilor, precum şi că documentele, datele sau informaţiile deţinute sunt actualizate şi relevante.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut