Baie comunala pentru tiganii din Cerat

• Potrivit primarului comunei Valcau de Jos, Ioan Rosan, in aceasta perioada, drumul spre Cerat este in curs de reabilitare. Dupa finalizarea acestei investitii, reprezentantii administratiei locale intentioneaza sa construiasca aici, din fonduri FRDS, o baie comunala. In cartierul Cerat al satului valcau de Jos locuiesc mai bine de 450 de tigani.
• Nu doar locuitorii din Preoteasa beneficiaza de ceva vreme de serviciile unui telecentru, dotat cu calculatoare conectate la internet. Acum si cei din Valcau de Jos si Valcau de Sus au acces la internet prin reteaua Romtelecom. Investitia este binevenita nu doar pentru faptul ca cetatenii pot afla noutati din administratia locala, ci mai ales pentru ca pot lua legatura cu rudele aflate la lucru in strainatate. Dupa cum am aflat de la dl. Rosan, 80% dintre tinerii din comuna sunt plecati prin diferite tari din Europa.
• Activitatile edilitar-gospodaresti sunt realizate prin intermediul Serviciului de Gospodarire, a precizat primarul Ioan Rosan. Serviciul esteste dotat cu un tractor, motopompa, motocositori si urmeaza sa fie achizitionate, cu fonduri de la bugetul local, un buldoexcavator si o vidanja. Pe langa cei trei salariati care sunt incadrati aici, primaria mai intentioneaza sa angajeze inca doi muncitori in baza unor conventii cu AJOFM, prin Legea 76. Seful administratiei locale a adaugat ca in ultimii doi ani, in cadrul lucrarilor derulate la scoli si primarie, au fost antrenati salariatii serviciului de gospodarire al primariei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *