Bacalaureatul contestat

 Nu mai puțin de 646 de contestații au fost depuse de absolvenții salajeni care au dat Bacalaureatul anul acesta, în condițiile în care la examene s-au prezentat 1.711 absolvenți, din care 665 “au picat”, nereușind sa obțina media 6, necesara pentru a primi diploma.

Din totalul de 646, au fost admise 235 de contestații. Prin urmare, rata de admitere a contestatiilor în Salaj de 36, 37 la suta.
Pentru 13 absolvenți salajeni, contestațiile au dat rezultatul maxim pe care îl puteau aștepta. Au reușit sa promoveze examenul de Bacalaureat ca urmare a recorectarii lucrarilor lor. Adica au reușit sa obțina medii peste 6, de unde înainte de recorectari aveau sub media de promovare.
În urma recorectarilor s-au obținut 190 de contestații cu note mai mari și 45 cu note mai mici.
Cele mai multe contestații au fost la proba scrisa de limba și literatura româna, unde au fost contestate 117 lucrari. 59 de contestații au fost depuse la proba obligatorie a profilului, dintre care 39 la matematica și 20 la Istorie. La proba la alegere a profilului și specializarii au fost depuse 52 contestații. La Anatomie s-au depus 27 contestații, patru contestații au fost înregistrate la Biologie, 13 la Geografie. Doua contestații au fost depuse la Informatica. La fizica și Filozofie au fost depuse câte o contestație. Trei contestații au fost depuse la Psihologie.

Un procent în plus la promovabilitate

Promovabilitatea a crescut în Salaj, ca urmare a faptului ca dupa contestații 13 absolvenți au fost admiși, cu 1, 81 la suta. Astfel, de la 61, 02 la suta, rata inițiala, s-a ajuns la 62,83 la suta dupa contestații.
Anul trecut, la Examenul de Bacalaureat, Salajul avea un procent de promovabilitate de 61,66 la suta înainte de contestatii si de 63,16 la suta dupa contestații.

“Picații” mai au o șansa în toamna

Cei peste 37 la suta dintre absolvenți de liceu din județul nostru care nu au reușit sa obțina minim nota 6 la examenul de Bacalaureat din sesiunea de vara, mai au o șansa în sesiunea de toamna, din august – septembrie. Înscrierile se fac în perioada 18 – 22 iulie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *