Cea de-a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2024 – Matematică (la profilul real) și Istorie (la profilul umanist) – a avut în sălile de examen 1478 de candidați.

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a anunțat că 52 de candidați au lipsit de la această probă, înregistrându-se o prezență mai mică decât la proba scrisă la Limba și literatura română. Potrivit informării de presă, s-au înscris la această probă 1530 de candidați, prezența înregistrată fiind de 96,60 la sută.

Luni, la Limba și literatura română, prezența a fost de 97,16 la sută (lipsind 43 de candidați).

”Cea de-a doua probă scrisă s-a desfășurat fără să se înregistreze tentative de fraudă sau alte incidente.
Subiectul și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație”, se mai arată în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Joi, 4 iulie, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării, candidații având posibilitatea să aleagă între fizică, chimie, biologie, anatomie și fiziologie umană, informatică, geografie, filozofie, logică, economie, psihologie și sociologie.

Vineri, 5 iulie, va fi organizată proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Numărul total al candidaților înscriși la această sesiune de vară a examenului de Bacalaureat este de 1617 absolvenți de liceu. Dintre ei, 1448 sunt absolvenți de liceu din promoția curentă și susțin integral examenul, iar 169 de candidați sunt din promoțiile anterioare și susțin total sau parțial Bacalaureatul, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare.

Vă reamintim că, la nivelul județului Sălaj, au fost înființate șase Centre de Examen – Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.

Centrul Zonal de Evaluare a fost organizat la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău și are două subcomisii – la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău și la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.