BAC 2022: 41 de absenți la Română scris

Prima probă a sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat s-a încheiat fără incidente sau tentative de fraudă.

Însă, după cum informează Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sălaj, prezența la proba scrisă de limba și literatura română a fost de 97,16 la sută, înregistrându-se 41 de elevi absenți.

”În județul Sălaj, la prima probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022 (Limba și literatura română), din totalul de 1.445 de candidați înscriși au fost prezenți 1.404 candidați (97,16 %). Nu s-au prezentat 41 candidați. Prima probă s-a desfășurat fără să se înregistreze tentative de fraudă sau alte incidente”, se arată în informarea ISJ Sălaj.

Subiectul și baremul de corectare au fost publicate luni, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Marți, 21 iunie 2022, se va desfășura proba obligatorie a profilului (matematică și istorie), după care urmează proba la alegere a profilului și specializării (miercuri, 22 iunie 2022); proba la Limba și literatura maternă (joi, 23 iunie 2022).
Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate în data de 27 iunie 2022, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi date publicității în data de 1 iulie 2022, însă numele candidaților vor fi anonimizate, le fel cum s-a întâmplat și în ultimii ani.
”În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul
general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, se mai precizează în informare.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.