decembrie 1, 2022

"BabyBlues" spectacol gratuit -Un spectacol despre mame pe care ar trebui sa-l vada toti barbati

In prag de sarbatori compania Cultura’n Sura revine in Salaj cu un spectacol de teatru despre experienta maternitatii in societatea romaneasca contemporana. Spectacolul „BabyBlues” este inspirat din experientele reale ale unor mame si abordeaza tema cu delicatete si umor, oferind o perspectiva ampla asupra situatiilor cu care se confrunta femeile care nasc si isi cresc copiii in diferite medii sociale.

rn

Programul reprezentatiilor este urmatorul:
Zalau: 17 decembrie, ora 19:00 / Kalvineum (Strada Corneliu Coposu, nr. 17)
Jibou: 18 decembrie, ora 19:00 / Casa de Cultura
Simleu Silvaniei:19 decembrie, ora 18:00 / Casa de Cultura

rn

Intrarea este gratuita si se face pe baza de rezervare printr-un mesaj la rezervari@culturansura.ro sau prin SMS la numarul de telefon 0730.959.793, mentionand numele, data si numarul de locuri dorit.

rn

Turneul este finantat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, partenerul de traditie al proiectului Cultura’n Sura.

rn

Intr-un decor minimalist, imbracate neutru, actritele Lavinia Cosma, Florentina Nastase si Ana Turos interpreteaza o multitudine de personaje care coloreaza si anima scena dupa scena, dezvaluind publicului nenumarate fatete ale materninatii. „BabyBlues” este un spectacol-documentar dureros de cinstit si in acelasi timp o sursa de buna-dispozitie: ai intalnit si tu in parc babe bagacioase care nu te lasa sa-ti vezi de treaba, stii si tu vreo matusa care „poate sa deoache” sau vreun functionar zeflemist care te-a facut sa te simti ca-i irosesti timpul pretios. Spectacolul s-a nascut din nevoia de a discuta despre un subiect sensibil – depresia post-natala si greutatile prin care trec mamele in societatea romaneasca, si a reiesit un spectacol ca-n viata: plangi si-apoi razi cand iti amintesti de ce-ai plans candva. Scopul acestor reprezentatii, dincolo de rolul de divertisment al teatrului este acela de a evidentia felul in care societatea se raporteaza la aceasta afectiune, sau mai bine zis, felul in care o ignora. Depresia post-natala afecteaza 1 din 7 mame.

rn

Regia si dramaturgia: Victor Olahut
Distributia: Lavinia Cosma, Florentina Nastase, Ana Turos
Interviuri: Alina Caprioara
Transcrieri: Adriana Sana

rn

Parteneri: Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Teatrul Studentesc Podul, Romania Educab, Tur Cento Trans, Ark Media Advertising

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *