UBB va investi in dezvoltarea facultatilor din Zalau
Universitatea Babes-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca a marcat vineri, 5 iunie, implinirea a 10 ani de invatamant universitar in Zalau. Prezenta celei mai prestigioase universitati din tara in municipiu a devenit, an de an, din ce in ce mai vizibila, iar in momentul de fata peste 600 de tineri urmeaza cursurile UBB in judetul Salaj, la specializarile Geografia Turismului si Fizica Medicala.
Potrivit declaratiilor rectorului universitatii clujene, Andrei Marga, UBB va continua sa isi extinda oferta universitara in Zalau, atat prin dezvoltarea infrastructurii cat si prin diversificarea numa-rului de specializari. Astfel, UBB-ul va moderniza o cladire pusa la dispozitie de autoritatile locale si va investi si in dotarea tehnica (Internet, computere noi etc.), precum si in infiintarea unei biblioteci corespunzatoare care sa poata oferi carte de specialitate pentru aproximativ 800 de studenti. Pe de alta parte, Andrei Marga a mai afirmat ca la Zalau vor aparea noi specializari – Fizica, Fizica informatica, Fizica Tehno-logica si a Mediului. „Cursurile de baza (teoretice n.n.) se vor desfasura pe plan local, iar pentru cursurile speciale, studentii vor urma unul sau doua semestre la Cluj”, a spus Marga.
Zalaul – Centru de Inscriere Regional
In functie de cerintele specifice ale zonei, staff-ul director al UBB se arata dispus sa infiinteze si alte specializari in Zalau – drept, economie, inginerie- si pe langa invatamantul traditional, se vor realiza in resedinta de judet si cursuri de formare continua si educare a adultilor, pentru persoanele care doresc sa isi completeze studiile sau care vor sa urmeze cursuri de reconversie profesionala. Totodata, Andrei Marga a mai tinut sa precizeze ca Zalaul va fi si in acest an, Centru de Inscriere Regionala, astfel ca tinerii din Salaj si judetele limitrofe care doresc sa urmeze o facultate a UBB sa se poata inscrie la Zalau, fara a mai fi nevoiti sa se deplaseze pana la Cluj.