Azi ii primim pe fratii nostri de peste Prut, din Razeni, in comuna lui Iuliu Maniu

Azi ii primim pe fratii nostri de peste Prut,  din Razeni, in comuna lui Iuliu Maniu

Primarul comunei Razeni din Republica Moldova, Ion Cretu, va face azi o vizita in comuna Pericei, unde il va intalni pe primarul Boncidai Csaba, ca parte a demersului pentru infratirea celor doua comune, initiat de ziarului Graiul Salajului, care organizeaza acum primirea delegatiei din Basarabia. 

rn

Cei doi oficiali vor pune la punct detaliile referitoare la semnarea ACORDULUI de “NFR}{IRE si COLABORAE intre comuna de unde se trage Ion Inculet (Razeni) si comuna unde s-a nascut Iuliu Maniu (Pericei).
Maniu si Inculet au fost artizanii Unirii din 1918, Ion Inculet fiind cel care a semnat pe 27 martie 1918 Unirea Basarabiei, iar Iuliu Maniu, pe 1 Decembrie 1918, a pus umarul la Unirea Transilvaniei, Crisanei, Banatului si Maramuresului. Acesta a fost si punctul de pornire al demersului facut de Graiul Salajului pentru infratire.
Alaturi de primarul Ion Cretu, din delegatia comunei Razeni mai fac parte consilierii locali Valeriu Beregoi si Valentin Preda.
Din programul vizitei nu va lipsi o discutie cu Boncidai Csaba despre modul in care cele doua comune vor putea conlucra pentru dezvoltarea comunitatilor locale, dar si despre promovarea patrimoniului cultural, turistic si religios de care cele doua comune dispun.
Vizita delegatiei de la Razeni survine vizitei pe care echipa de reporteri de la Graiul Salajului formata din Eduard Farcas si Adrian Mastan a avut-o saptamana trecuta in comuna moldoveneasca. “n perioada 14 – 17 martie, echipa de la Graiul Salajului a fost prezenta la Razeni pentru a realiza reportaje despre comunitatea si pentru a ilustra cat de mult isi doresc locuitorii comunei ca, la o suta de ani de la Marea Unire din 1918, evenimentul sa fie reeditat.
Initiativa cotidianului Graiul Salajului a avut sprijin deplin din partea Prefecturii Salaj si a prefectului Florin Florian, si din partea primarului comunei Pericei, Boncidai Csaba, care va semna infratirea cu primarul comunei Razeni, Ion Cretu.
Evenimentul oficial va avea loc pe data de 27 martie la Badacin, in Muzeul Memorial Iuliu Maniu din biserica greco-catolica, actul oficial urmand sa fie semnat chiar pe biroul de lucru al fostului prim-ministru al Romaniei Iuliu Maniu.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *