Azi a fost din nou greva la Spitalul Judetean din cauza salariilor micsorate

Astazi, in jurul orei 9.00, peste 30 de angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Zalau au intrerupt lucrul si au protestat in fata spitalului, pentru a-si arata nemultumirea fata de scaderea salariilor prin modificarea sporurilor. Protestul a durat doar 20 de minute, grevistii cerand revenirea asupra modului in care s-au calculat sporurile. Este al treilea protest in fata Spitalului Judetean, dupa cel de vineri, cand s-au dat salariile pe martie, si cel de luni.

rn

Noul regulament de acordare a sporurilor s-a concretizat in salarii micsorate din luna martie pentru 344 de angajati ai Spitalului Judetean, categoriile afectate fiind infirmierii, brancardierii, personalul auxiliar, care au primit salari diminuate luna aceasta. Sunt insa si asistente din sectiile cu risc pentru care limitarea sporurilor a dus la diminuarea venitului net cu pana la 1.500 de lei.
Cornelia Creminea, liderul sindical "Sanitas" pe spital, spune ca oamenii sunt indreptatiti sa protesteze pentru diminuarea salariilor, dar este un protest spontan, la care sindicatul "Snitas" nu este implicat.
"Probabil protestele vor continua pana cand angajatii isi vor obtine drepturile", a spus Creminea. stop_coloana

rn

Managerul Liliana Neaga spera la o solutie pentru cei care au pierdut

rn

Liliana Neaga, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, spune ca spera sa existe perspective in redresarea situatiei, dar deocamdata este in asteptare. Spitalul n-are bani pentru suplimentarea sporurilor, ordonatorul principal de credite, adica Consiliul Judetean in cazul Spitalului Judetean, nu poate sa dea mai mult decat prevede regulamentul.
O solutie ar fi scoaterea orelor de garda, a sambetelor si duminicilor din cuantumul pentru sporuri. Acestea ar fi atunci platite separat si ar ramane mai mult pentru sporuri. Numai ca pentru aceasta trebuie emis un act legislativ, spune Liliana Neaga.
Trebuie un act legislativ, dar trebuie si bani.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *