octombrie 5, 2022

Avocatii din Salaj si din alte 13 judete ameninta Guvernul ca declanseaza greva incepand de saptamana viitoare

Baroul din Salaj, reprezentat de avocatul Bogdan Ilea, si barourile din alte 13 judete au adoptat un comunicat – pe care l-au trimis Guvernului, Ministerului Justitiei si Parchetului General – in care cer majorarea onorariilor cuvenite avocatilor din oficiu. 

rn

Reprezentantii barourilor ameninta cu trei forme de greva, ce vor fi adoptate treptat, daca nu se rezolva revendicarile.
Cele 14 barouri care ameninta cu proteste – parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – sunt din judetele Alba, Arges, Buzau, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj si Timis.
Revendicarile avocatilor sunt majorarea onorariilor cuvenite avocatilor pentru prestarea serviciilor prestate in cadrul sistemului de ajutor public judiciar; reglementarea prin protocol a onorariilor / remuneratiilor cuvenite curatorilor; eliminarea practicii judecatorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

rn

Cele trei etape ale grevei

rn

Avocatii soun ca in ipoteza in care nu li se raspunde pozitiv la solicitarile lor, vor analiza in cadrul Consiliilor Barourilor aprobarea demararii unor proceduri de atentionare a factorilor responsabili, constand in proteste organizate in mai multe etape.
In prima faza se are in vedere prezentarea avocatilor in cauze purtand o banderola alba pe brat, in perioada 11 februarie – 24 februarie; Apoi, asigurarea asistentei judiciare exclusiv in cauzele penale in care se discuta masurile preventive, in perioada 25 februarie – 10 martie; In cele din urma, cu incepere din 11 martie, nu se va asigura asistenta judiciara, la inceput cate 30 minute pe zi, timp de o saptamana, apoi pe termen nelimitat, pana la identificarea solutiilor la problemelor avocatilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.