decembrie 6, 2022

Avize de la UDMR sau Biserică pentru 26 de directori de școli din Sălaj

În județul Sălaj, dintr-un total de 107 directori și 27 de directori adjuncți de unități de învățământ, 26 dintre ei au nevoie de avize de la UDMR sau de la Biserică pentru a putea ocupa posturile pentru care au susținut proba scrisă a concursului zilele trecute.

Potrivit reglementărilor, în cazul unităților de învățământ cu predare integrală în limbile minorităților naționale sau cu secții de predare în limbile minorităților naționale, directorul are obligația cunoașterii limbii respective, fapt dovedit cu documente justificative.

Pe de altă parte, participarea la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct în cazul unităților de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale și al celor cu secții de predare în limbile minorităților naționale este condiționată de prezentarea de către candidat a unui document scris care să ateste consultarea organizației care reprezintă în Parlament minoritatea respectivă sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, consultarea grupului parlamentar al minorităților naționale.
De asemenea, participarea la concursul pentru ocuparea funcției de director și de director adjunct din liceele și seminariile teologice este condiționată de obținerea de către candidat a avizului scris (binecuvântării) din partea cultului respectiv.

Au avut nevoie de aviz de la politicieni directorii sau directorii adjuncți de la Colegiul Național “Silvania” Zalău, Colegiul “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, Liceul Pedagogic “Gheorghe Șincai” Zalău, Liceul Reformat “Wesselenyi” Zalău, Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” Crasna, Liceul Tehnlogic “Gherghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei, Liceul Tehnologic nr.1 Sărmășag, Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou, Liceul Tehnologic “Petri Mor” Nușfalău, Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” Zalău, Școala Gimnazială “Bathory Istvan” Șimleu Silvaniei, Școala Gimazială “Gyulaffy Laszlo” Cehu Silvaniei, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, Școala Gimnazială nr.1 Boghiș, Școala Gimnazială nr.1 Borla, Școala Gimnazială nr. 1 Camăr, Școala Gimnazială nr. 1 Carastelec, Școala Gimnazială nr. 1 Deja, Școala Gimnazială nr. 1 Jebucu, Școala Gimnazială nr. 1 Panic, Școala Gimnazială nr. 1 Pericei, Școala Gimnazială nr. 1 Vârșolț, Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău, Școala Gimnazială “Szikszai Lajos” Șamșud.

Pe lista directorilor sau directorilor adjuncți care au avut nevoie de binecuvântare de la culte religioase se numără cei de la Liceul Reformat “Wesselenyi” Zalău și Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *