Avem comisie de negociere pentru cumpărarea terenului necesar Parcului Industrial de la Hereclean

Aproape 7,5 milioane lei costă, la prima strigare, cele trei terenuri de aproape 15 hectare, necesare construirii Parcului Industrial

Consilierii județeni și-au dat acordul, în unanimitate, joi, pentru achiziționarea, de către administrația sălăjeană, a trei terenuri, în suprafață de aproape 15 hectare, în vederea amenajării unui parc industrial la Hereclean. A fost desemnată, de asemenea, și comisia care va purta negocierile cu proprietarii terenurilor vizate.

Obiectivul general al investiției vizează revigorarea și dezvoltarea durabilă a economiei locale și regionale, creșterea nivelului de trai prin
atragerea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă în județul Sălaj.
“”Mă bucur că am ajuns în această etapă a demersului nostru privind amenajarea parcului industrial, un proiect care va crea premisele revigorării și dezvoltării durabile a economiei locale și regionale și care va crește atractivitatea județului Sălaj ca locație pentru viitoarele afaceri. Prin înființarea acestei platforme industriale, ne dorim să încurajăm investițiile directe și crearea de noi locuri de muncă. În vederea achiziționării celor trei parcele, comisia de negociere desemnată în ședința de astăzi urmează să poarte discuții cu reprezentanții proprietarilor de teren. Pentru a asigura un nivel maxim de transparență, fiecare formațiune politică din Consiliul Județean Sălaj este reprezentată în această comisie”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Acesta a menționat că în județul Cluj, de exemplu, se pregătește deschiderea celui de-al șaselea parc industrial, iar în Bihor, unde există deja parcuri industriale la Oradea și la Aleșd, vor fi amenajate unele noi, la Marghita și Beiuș.

Consiliul Județan Sălaj vrea să depună spre finanțare, în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027 sau în cadrul altor surse de finanțare, obiectivul de investiție „Înființare Parc Industrial în comuna Hereclean”.

În urma unui studiu de oportunitate, au fost identificate terenurile care s-ar preta ca locație pentru amplasarea parcului. Cele trei parcele avute în vedere se află în proprietatea Parohiei Greco-Catolice Hereclean și al Parohiei Reformate Guruslău.

Parohia Reformată Guruslău și-a exprimat dorința de a vinde terenul, făcând și oferta de preț: 2.577.908 lei.
La rândul său, Parohia Greco-Catolică Hereclean este de acord să vândă terenurile și cere 3.461.290 lei pentru unul, respectiv 1.260.899 lei pentru celălalt.

Comisia de negociere, desemnată în cadrul ședinței de joi, 30 iunie, este compusă din 5 membri. Ulterior negocierilor, șeful administrației județene va semna contractul de vânzare-cumpărare, însă doar după ce consilierii județeni își vor da acordul asupra sumei convenite.

În urma propunerilor formulate și a votului, membrii desemnați ai comisiei de negociere sunt Cosmin Vlaicu, din partea Consiliului Județean, Marcel Zaharia (PNL), Alin Demle (PSD), Sojka Atila (UDMR), Nicolae Olar (USR).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.