Avarii peste avarii la rețeaua de apă

3
623

Aproape că nu trece o zi fără să primim notificări de la Compania de Apă cu privire la sistarea furnizării apei, din cauza unor avarii, în diferite zone din județ. Marți, cartierul Ortelec și o parte a cartierului Brădet au rămas fără apă, iar miercuri s-a luat apa timp de câteva ore în localitatea Ip. De menționat că anunțul vine, de multe ori, după ce apa a încetat să mai picure la robinet, astfel că oamenii nu prea au cum să ia măsuri din timp, lucru recunoscut și de CAS Someș.

„În vederea efectuării unor lucrări de remediere a unor avarii la reţeaua publică de alimentare cu apă, care necesită intervenție imediată, se întrerupe furnizarea apei potabile. (…) Ne cerem scuze pentru situația creată independent de eforturile Companiei de a asigura continuitatea serviciului, neexistând modalități alternative de furnizare a apei. Apariția unei avarii pe rețeaua publică de alimentare cu apă nu poate fi prevăzută și este însoțită, de regulă, de întreruperea imediată a furnizării apei. În consecință, în astfel de situații, anunțarea întreruperii furnizării apei este ulterioară sistării efective a alimentării cu apă. Compania de Apă Someș S.A. face eforturi să anunțe cât mai operativ avariile în scopul înștiințării utilizatorilor asupra zonei afectate și orei estimate pentru reluarea serviciului la parametri normali”, precizează CAS Someș.

Săptămâna trecută, municipiul Zalău și comunele Mirșid, Hereclean, Bocşa şi Crişeni au rămas fără apă aproape patru zile, ca urmare a unei avarii majore pe aducţiunea Vârşolţ – Zalău.

„Suntem încredințați că finalizarea investiției promovate de Compania de Apă Someș S.A. privind realizarea aducțiunii Cluj-Sălaj va soluționa pe termen lung problema asigurării continuității alimentării cu apă a unei mari părți a localităților urbane și a multor localități rurale din Sălaj, în particular a Zalăului prin furnizarea, fără întreruperi,  a unei ape de excelentă calitate, după finalizarea lucrării, aducțiunea existentă urmând a asigura alimentarea de rezervă”, au transmis reprezentanții CAS Someș.

Comuna Vârșolț, neafectată de defecțiunea de săptămâna trecută

Defecțiunea majoră la aducțiunea de la Vârșolț care a lăsat fără apă municipiul Zalău și comunele Bocșa, Crișeni, Hereclean și Mirșid, nu a afectat și furnizarea apei în comuna Vârșolț, deși se află pe același tronson.

Primarul Breda Lajos a avut grijă ca, în urmă cu câțiva ani, să solicite și să i se aprobe modificarea proiectului pentru furnizarea apei, astfel că satul Vârșolț este alimentat cu apă de la o conductă separată de magistrală, iar în satele Recea și Recea Mică bazinele de captare au fost pline în aceste zile. Din primul moment în care a aflat de avaria pe magistrală, primarul a anunțat populația satelor Recea și Recea Mică să folosească apa doar pentru necesitate casnică.

”Am avut grijă să umplem bazinele care alimentează satele Recea și Recea Mică, iar populația a fost anunțată de avarie. Am obiceiul să acționez militărește atunci când implementeze un proiect. Așa m-am gândit și cu rețeaua de apă. Am modificat proiectul inițial și avem pentru satul Vârșolț conductă separată de magistrală. Sunt bucuros că populația comunei Vârșolț nu este afectată de această avarie, nici acum, dar nici în trecut nu am avut probleme. Bazinele de la Recea sunt pline, chiar dacă sunt alimentate de la magistrală. Comunic cu populația și i-am rugat să folosească apa cumpătat. Trebuie să ținem cont întotdeauna de situațiile de maximă urgență, am fost militar de carieră și acționez ca la război. Abordez militărește toate problemele comunității. Încerc să asigur tot ce este nevoie și pentru zile negre”, a declarat pentru Graiul Sălajului primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos.

3 COMENTARII

  1. Avaria majoră pe aducțiunea Vârșolț -Zalau nu o punem în cârca lui Zaharie, multe avarii au fost și vor mai fi. Dar avaria din Bradet și recentele sunt numai din vina Someș care nu a accesat fonduri europene pt reabilitarea rețelei stradale din Zalău.

  2. Actuala conducta de aductiune a fost facuta in epoca Ceausescu!!! De ce actualii si fostii nu au fost sa faca o alta? Ce au crezut ca teava aia rezista inca 2 generatii?

  3. Un jurnalist ar trebui sa fie informat corect inainte de a scrie o stire si sa prezinte realitatea.Din pacate aceasta stire dezamageste.O spun din calitatea unui locuitor a uneia dintre localitatile despre care s-a scris ca a ramas fara apa „cu orele”.O singura strada a fost afectata si totul a durat maxim 30 minute.Noi am fost informati si ii sugerez si doamnei jurnaliste si redactorului sa se informeze corect inainte de a publica stiri eronate.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.