februarie 9, 2023

Avans mai mare din subventii pentru fermierii români

Fermierii români vor beneficia de un avans de 70% din platile directe si 85% din platile compensatorii pe dezvoltare rurala. De asemenea, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) ar putea acorda separat avansuri pentru plata pe suprafata (SAPS) si sprijinul cuplat, anunta Ministerul Agriculturii, într-un comunicat. 

rn

Pentru a veni în sprijinul fermierilor români, în urma fenomenelor climatice dificile din acest an, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a solicitat Comisiei Europene – comisarului european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan – sprijin prin cresterea avansului pentru platile directe si dezvoltare rurala pentru a fi acordate în toamna acestui an.
În urma acestei interventii, comisarul european Phil Hogan raspunde pozitiv solicitarii ministrului Petre Daea, prin scrisoarea cu nr. (2018) 4270299, cu privire la posibilitatea cresterii nivelului avansurilor pentru plati directe (de la 50% la 70%) si pentru anumite masuri de dezvoltare rurala (de la 75% la 85%).
Exista si posibilitatea acordarii separate a avansurilor pentru SAPS sau sprijinul cuplat, odata ce controalele au fost finalizate pentru aceste scheme, precum si alte instrumente care ar putea veni în ajutorul fermierilor, cum ar fi anumite scheme din Programul de Dezvoltare Rurala sau ajutoarele de stat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut