Autostrada prin Salaj poate fi facuta doar daca Romania va accesa un credit

Autostrada prin Salaj poate fi facuta doar daca Romania va accesa un credit

Altfel va mai trece aproape un deceniu pana cand salajenii vor vedea autostrada prin judet

rn

Senatorul clujean Marius Nicoara a anuntat ca a primit de la Guvernul Viorica Dancila un document in care se arata ca sunt probleme pentru realizarea tronsonului de autostrada Mihaiesti – Suplacul de Barcau, care ar urma sa treaca prin Salaj. Tronsonul poate fi finalizat doar daca Romania va accesa un credit, sustine senatorul clujean.
"Autoritatile au anuntat ca sunt mai multe tronsoane cu probleme, cele mai mari fiind la Mihaiesti – Suplacu de Barcau, care va fi terminat în 2020, daca România va putea accesa un credit pentru executia lucrarii", spune Nicoara pentru monitorulcj.ro.
Tronsonul Mihaiesti – Suplacu de Barcau, de 80 de kilometri, care trece prin Salaj, de la Zimbor la Nusfalau, se afla acum în stadiul de revizuire a studiului de fezabilitate.
Daca într-un scenariu optimist Comisia Europeana permite României sa depaseasca deficitul bugetar asumat, pentru a putea accesa credite pentru proiecte de infrastructura, lucrarile ar putea începe în cursul acestui an si sa fie finalizate în 2020 – 2021. Daca nu se primeste acest acord, CNAIR estimeaza ca lucrarile vor începe în 2023 si vor fi finalizate în 2026, mai scrie monitorulcj.ro.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *