Tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi deschis circulatiei in iulie 2010 si va face legatura intre centurile Bucuresti si Ploiesti, a declarat, marti, Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. „Autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi gata in iulie 2010, mai putin sapte kilometri, insa se va putea circula intre centura Bucuresti si cea a Ploiestiului. Problema este ca nu exista posibilitatea preluarii traficului de pe autostrada la intrarea in Bucuresti”, a spus Berceanu.
Ministrul Transporturilor a inspectat, marti, impreuna cu premierul Emil Boc, lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti , pe sectiunea Moara Vlasiei-Ploiesti. Din valoarea de 410 milioane de lei a lucrarilor au fost platiti pana in prezent 322 milioane de lei. Pentru a acoperi suma ramasa, Ministerul Transporturilor ar putea accesa fonduri europene. Ministerele Transporturilor si Finantelor vor analiza care sunt solutiile pentru finantarea pana la sfarsitul anului a lucrarilor, acordul de imprumut incheiat cu Comisia Europeana permitand finantarea unor astfel de investitii, a declarat Boc.
Premierul a avut si o scurta discutie cu patronul UMB Spedition, Dorin Umbrarescu, a carui companie este implicata in proiect, referitoare la stadiul lucrarii si numarul de muncitori. „Aici se regasesc banii de la Uniunea Europeana, in investitii. Am platit datoriile restante si am alocat proiectului o suma bunicica pentru acest an. In fiecare luna vom monitoriza progresele si resursele existente”, a spus Boc muncitorilor. Premierul a apreciat ca lucrarile sunt derulate conform graficului si a aratat ca termenul de finalizare a soselei de centura a municipiului Ploiesti a fost devansat cu doua saptamani, de la 30 noiembrie la 15 noiembrie 2009.
La randul sau, Berceanu a afirmat ca exproprierile pentru autostrada sunt aproape finalizate, urmand sa se rezolve problema celor sase locuinte de la Barcanesti, unde proprietarii nu au acceptat valoarea despagubirilor, si exproprierile de pe podurile de la DN1, raul Teleajen si Prahova, precum si titlul de proprietate de la o padure.
Seful Guvernului si ministrul Transporturilor au inspectat santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti si la inceputul lunii aprilie, anuntand ca reprezentantii vor verifica lunar stadiul lucrarilor.