Autospecială nouă, în dotarea pompierilor de la ISU Sălaj

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Porolissum” al Județului Sălaj a primit în dotare o autospecială de stingere nouă, cu o capacitate de 4 mii de litri.

Potrivit IGSU, în dotarea salvatorilor au fost livrate, în ultimele două săptămâni, 15 autospeciale de stingere de capacitate mare, achiziționate în cadrul Proiectului Viziune 2020.

Cele 15 autospeciale au fost livrate către ISU Bihor, ISU Bistrița – Năsăud, ISU Botoșani, ISU Brașov, ISU Buzău, ISU Călărași, ISU Caraş-Severin, ISU Cluj, ISU Covasna, ISU Dâmbovița, ISU Sălaj, ISU Satu Mare, ISU Sibiu, ISU Timiș și ISU Teleorman.

”Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate. Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere”, spun reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

IGSU precizează că, în luna iunie a anului trecut, au fost semnate două acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală de circa 800 de milioane de lei (159 milioane de euro), vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 litri, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 litri.

Până la acest moment, 69 de autospeciale de 10.000 litri au fost distribuite unităților operative și completează tehnica specifică de intervenție, necesară bunei gestionări a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național. Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul Viziune 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *